Суд зобов'язав львівську раду визначити межі історичного центру міста

Суд зобов'язав львівську раду визначити межі історичного центру міста
Касаційний адміністративний суд зобов’язав Львівську міськраду закріпити межі історичного центру міста та віднести його територію до земель історико-культурного призначення.

Львівська прокуратура №1 подала в суд на ЛМР через те, що вона досі не винесла і не закріпила на місцевості межі історичного ареалу Львова, а також не віднесла його території до земель історико-культурного призначення. Зокрема, прокурори вимагали провести ці роботи, як це передбачає чинне законодавство України.

Зазначимо, що таке рішення прокуратури є не безпідставним. Адже це б дозволило заборонити незаконні будівництва в історичній частині міста та пов’язані із ним земельні оборудки.

" Об’єктом захисту органів прокуратури був ансамбль історичного центру Львова, зокрема землі, які займає давньоруська та середньовічна частина Львова (120 га) та територія собору св.Юра на Святоюрській горі, а буферна зона ансамблю історичного центру визначена межами історичного ареалу (понад 2,4 га) ", - йдеться у рішенні суду.

Саме тому,  19 березня колегія судів Касаційного адмінсуду зобов'язала Львівську міську раду внести межі історичного ареалу та закріпити їх на місцевості, а також віднести землі в його межах до категорії земель історико-культурного призначення.

Зазначимо, що постанова Касаційного суду набрала законної сили й оскаржити її тепер неможливо.

 

Читайте також
У Львові вже зовсім скоро запрацюють фонтани: коли очікувати їхній запуск У Львові вже зовсім скоро запрацюють фонтани: коли очікувати їхній запуск
Наразі усі львівські фонтани чистять, перевіряють, тестують обладнання та готують до запуску після зимового періоду, коли фонтани були відключені та не працювали.
Тривають ремонтні роботи: у Львові на площі Митній перекрили прохід для пішоходів (відео) Тривають ремонтні роботи: у Львові на площі Митній перекрили прохід для пішоходів (відео)
Прохід до підземного переходу на площі Митній – перекрито до 24-го серпня: у Львові відновили ремонтні роботи біля Бернардинського дворика.
У Львові напередодні Дня фізичної культури та спорту працівники мерії провели зарядку (відео) У Львові напередодні Дня фізичної культури та спорту працівники мерії провели зарядку (відео)
З нагоди дня фізичної культури та спорту шестиразова чемпіонка України з легкої атлетики та фіналістка чемпіонату Європи з кросу Орися Дем’янюк провела розминку для працівників мерії.
Loading...
Load next