Тривають ремонтні роботи: у Львові на площі Митній перекрили прохід для пішоходів (відео)

Тривають ремонтні роботи: у Львові на площі Митній перекрили прохід для пішоходів (відео)
Прохід до підземного переходу на площі Митній – перекрито до 24-го серпня: у Львові відновили ремонтні роботи біля Бернардинського дворика.

На просторі між вулицею Винниченка й оборонним муром заплановано замінити інженерні мережі каналізації та водопостачання, прокласти нове освітлення, а на місці старої недіючої чаші облаштувати штучну водойму. Також там передбачено влаштувати мощення простору та висадити зелені насадження, відремонтувати сходи в підземний перехід та пішохідний місток, зокрема відновити його несучі конструкції, – кажуть у мерії.

Підрядна організація тут працює вже декілька тижнів, активний такий темп розпочали зараз. На даний момент ми не могли вже далі продовжувати активні роботи без закриття цього простору - щоб могти дальше відновлювати сходи до підземного переходу, щоб можна було відновити несучу здатність містка, який є виходить від Бернардинського подвір'я, - повідомила начальниця відділу обліку та моніторингу управління охорони історичного середовища Львівської міськради Маріанна Мороз.

Нагадаємо, що громадський простір біля Бернардинського дворика розпочали облаштовувати у 2019 році. А за прохід ремонтники взялися у 2020-му. Тоді ж роботи і призупинили.

Пауза була у зв'язку з тим, що проводилося у 2020 році корегування проектно-кошторисної документації. Оскільки були виявлені додаткові роботи після демонтажу певних елементів на території. Було з'ясовано, що не закладені усі роботи з вивезення грунту і інші супутні, які були невидимі до того, - додала Маріанна Мороз.

Загальна вартість об’єкта становить більш як 13 мільйонів гривень. На цей рік у бюджеті передбачено майже 7 мільйонів. Роботи проводитимуть поетапно. Угода укладена на два роки, відтак завершити роботи повинні до кінця весни 2022 року. 

 

Читайте також
У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео) У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео)
Аби пришвидшити реконструкцію перехрестя вулицю Степана Бандери та Городоцької майстри працюватимуть навіть вночі. Однак суму компенсації за незручності наразі не повідомляють.
Ремонт вулиці Мазепи у Львові: мешканці скаржаться на жахливий стан дороги (відео) Ремонт вулиці Мазепи у Львові: мешканці скаржаться на жахливий стан дороги (відео)
Мешканці будинку на вулиці Мазепи, 23 скаржаться на повну відсутність благоустрою прибудинкової території. Неодноразові звернення до влади нічого не дали.
До кінця року у Львові планують закінчити ремонт вулиці Пилипа Орлика (відео) До кінця року у Львові планують закінчити ремонт вулиці Пилипа Орлика (відео)
Другий етап реконструкції вулиці Пилипа Орлика стартував. Роботи на цій вулиці розпочалися ще того року. До цього часу дорожники відремонтували відтинок від вулиці Миколайчука до вулиці Віри, Надії та Любові. Нині ж для ремонту перекрили частину від Віри, Надії та Любові до будинку №2, по вулиці Орлика.
Loading...
Load next