Неподалік львівського летовища виявили купи сміття (Відео)

Неподалік львівського летовища виявили купи сміття (Відео)
Днями небайдужі містяни виявили стихійне сміттєзвалище поблизу гаражного кооперативу «Самокат» та звернулися до держеконіспекції. Непотребу накидано багато - як будівельного, так і побутового. Й доступ до цієї місцини є лише через ворота до гаражів.

Голова кооперативу, Ростислав Коцупир, розповів, що можливо цей непотріб скидає хтось з місцевих.

«Можливо й наші члени товариства тому, що камера є , але це муляж камери, вона не працює. За кожним слідкувати теж немає можливості, можливо сусіди помагають. Не можу ні на кого сказати, не можу комусь, щось сказати. Є що є, бачите є неприємна ситуація, бо получається, що наші ворота й ми получаємося крайні.»

 Також, чоловік додав, що раніше вже намагався боротися із порушниками.

«Ми би хотіли, щось зробити, я наприклад вже колодки на цих дверях міняю 4 чи 5 раз. Хто їх розбиває чи хто засовує туди сірники я теж не можу сказати.»

На огляд місцини приїхали й представники Залізничної райадміністрації. Кажуть, що на території кооперативу фіксують подібне порушення вперше. Й за засмічення території порушникам загрожує адміністративне стягнення. Але штрафи ситуацію все одно не вирішують, тому посприяють зі своєї сторони якнайшвидше прибрати цю територію.

«Я думаю, що районна адміністрація допоможе пану Ростиславу якоюсь технікою. А він зі своїми членами кооперативу мусить почистити цю територію. Звичайно, що ми не відмовляємося, оскільки, це є наша територія, бо це є Залізничного району. І ми хочемо, щоб тут був порядок. Ми дамо техніку, а він вже організує техніку й прибере», - зазначила Ірина Джурик, голова Залізничної райадміністрації.

В обласному управлінні держекоінспекції кажуть, що стихійні сміттєзвалища почали виявляти після того, як розтанув сніг. Станом на сьогодні здійснили вже понад 70 таких виїздів на забруднені території у Львові та за його межами.

«Особливо це наближені населені пункти до міста Львова.  Й такі стихійні сміттєзвалища постійно фіксуються. Але слід зазначити, що органи місцевого самоврядування, це теперішні ОТГ мали би вживати відповідних заходів. Оскільки їм передані території й передані у відпвідному санітарному стані», - Микола Маланич, начальник держекоінспекції у Львівській області.

За минулий рік працівники держекоінспекції здійснили майже 700 виїздів за зверненням громадян про появи стихійних сміттєзвалищ на території області. Та зафіксували майже 350 порушень, пов’язаних із недотриманням екологічних норм.
 

 

Читайте також
У Львові виявили стихійне сміттєзвалище поблизу Білогорщі (Відео) У Львові виявили стихійне сміттєзвалище поблизу Білогорщі (Відео)
Поблизу Білогорщі знову виявили купу будівельного непотребу. Мешканці цього району кажуть, що сюди регулярно звозять сміття з Рясного та власне з самої Білогорщі.
У Львові поблизу Сокільників виявили стихійне сміттєзвалище (відео) У Львові поблизу Сокільників виявили стихійне сміттєзвалище (відео)
У Львові на вулиці Княгині Ольги на межі з Сокільниками виявили купу непотребу на території гаражного кооперативу. Шини, меблі та старий непотріб зберігаються на території гаражного кооперативу. За понад 10 років відходи звідси ніхто не прибирав.
Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео) Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео)
Днями на об’їзній дорозі Львова поблизу Зимної Води мешканці виявили стихійне звалище будівельного сміття. Видно, що у цю лісосмугу звозили різноманітні мішки не один день.
Loading...
Load next