У Львові поблизу Сокільників виявили стихійне сміттєзвалище (відео)

У Львові поблизу Сокільників виявили стихійне сміттєзвалище (відео)
У Львові на вулиці Княгині Ольги на межі з Сокільниками виявили купу непотребу на території гаражного кооперативу. Шини, меблі та старий непотріб зберігаються на території гаражного кооперативу. За понад 10 років відходи звідси ніхто не прибирав.

Шини, меблі та старий непотріб заполонили територію гаражного кооперативу у Львові. Чергове стихійне сміттєзвалище містяни зафіксували навпроти однієї з новобудов на вулиці Княгині Ольги. Ба більше, сюди скидають будівельне сміття. Місцеві кажуть, що така ситуація тут вже понад 10 років, і відходи не прибирають, а лише додають до старої купи.

"Оця куча збільшується, постійно збільшується. Не розумію тих людей, щоб біля свого гаража отакий смітник зробити, ну такі люди", - розповіла місцева мешканка Галина.

"То купляють гаражі, усе виносять, де попало і будьте здорові, що тут говорити, колись такого не було. Треба, щоб був смітник, прибрати, мусор, щоб кидали усі й все. Об’яву написати, а як інакше?", - зазначив місцевий мешканець Михайло.

У Франківській райадміністрації зазначили, що ця територія належить до села Сокільники. Тому вони й мають вирішити це сміттєве питання. Але до них містяни ще не зверталися, - запевняють посадовці. Зазвичай у разі виявлення стихійної купи непотребу створюють спеціальну комісію, яка має визначити вид та межі цього звалища, чи на загальній або приватній території воно утворилося, а вже потім шукати винних. Однак, як кажуть у сільській раді, штрафи порушників не лякають.

"Цей протокол як зазвичай від 300 до 1300 гривень, оплатили й забули. Ну ми трошки інакше хочемо це зробити все своїми силами по максимальному, зараз деякі контейнери в нас є. Підписали угоду з одною фірмою на вивіз сміття на 50 тисяч поки що. Це є 2 контейнери, грубо кажучи, по 15 тонн", - повідомив спеціаліст з охорони навколишнього середовища та цивільного захисту Сокільницької сільради, Роман Рокита.

Спеціальна комісія також досліджуватиме, чи дійсно сміттярня розташована на території села, або ж це все-таки мають прибрати комунальники Львова. Наразі у Сокільниках виявили 4 стихійні сміттєзвалища.

 

 

Читайте також
Неподалік львівського летовища виявили купи сміття (Відео)
Днями небайдужі містяни виявили стихійне сміттєзвалище поблизу гаражного кооперативу «Самокат» та звернулися до держеконіспекції. Непотребу накидано багато - як будівельного, так і побутового. Й доступ до цієї місцини є лише через ворота до гаражів.
Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео) Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео)
Днями на об’їзній дорозі Львова поблизу Зимної Води мешканці виявили стихійне звалище будівельного сміття. Видно, що у цю лісосмугу звозили різноманітні мішки не один день.
У Львові виявили стихійне сміттєзвалище поблизу Білогорщі (Відео) У Львові виявили стихійне сміттєзвалище поблизу Білогорщі (Відео)
Поблизу Білогорщі знову виявили купу будівельного непотребу. Мешканці цього району кажуть, що сюди регулярно звозять сміття з Рясного та власне з самої Білогорщі.
Loading...
Load next