Вперше в Україні: львівська аеромедична швидка доставила пацієнтку на гелікоптері до лікарні

Вперше в Україні: львівська аеромедична швидка доставила пацієнтку на гелікоптері до лікарні
До Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова вертольотом доставили хвору пацієнтку з Турки. Відстань між обласним центром і цим містом – понад 170 кілометрів.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook, мер Львова Андрій Садовий. Він зазначив, що це справді історичний момент не лише для Львова, а й усієї України.

"Історичний момент для всіх нас. Тепер у нас з‘явилась можливість доставляти пацієнтів з важкодоступних районів. Це безцінно!", - поділився своїми враженнями міський голова.

Зокрема, у соціальній мережі про весь етап транспортування важкохворої пацієнтки інформував Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф. 

"Здійснює першу евакуацію повітрям пацієнтки із гострим порушенням мозкового кровообігу із важкодоступного гірського району. Хвору, 78-річну Я., мешканку м. Турки, доставили до Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова (інсультний центр)", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що відстань між двома локаціями становить 170 км, які автомобіль швидкої допомоги міг б подолати за 3,5 години. Вертоліт зробив це за 1 год 15 хв!

Нагадаємо, що один із львівських лікарів-анестезіологів увійшов до складу першої аеромедичної евакуації. Він єдиний лікар не з системи екстреної медицини, якого взяли у команду аеромедичної допомоги.

Читайте також
Львівський лікар увійшов до складу першої аеромедичної евакуації Львівський лікар увійшов до складу першої аеромедичної евакуації
Лікар-анестезіолог, Ярема Безніско - єдиний лікар не з системи екстреної медицини, якого взяли у команду аеромедичної допомоги.
Другий пацієнт: на Львівщині до лікарні на гелікоптері доправили пацієнта Другий пацієнт: на Львівщині до лікарні на гелікоптері доправили пацієнта
Чоловіка транспортували до Львівської лікарні швидкої медичної допомоги після аварії.
На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео) На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео)
У Львівській області призупинили надавати послугу екстреної аеромедичної евакуації. Після двох місяців роботи гелікоптер ДСНС забрали на сервісне обслуговування.
Loading...
Load next