Львівський лікар увійшов до складу першої аеромедичної евакуації

Львівський лікар увійшов до складу першої аеромедичної евакуації
Лікар-анестезіолог, Ярема Безніско - єдиний лікар не з системи екстреної медицини, якого взяли у команду аеромедичної допомоги.

У Львівській області вже завершується етап формування команди для першої аеромедичної допомоги. Медиків до її складу здебільшого обирають з працівників екстреної медицини, однак одному із львівських лікарів-анестезіологів вдалось потрапити до її складу. Про це повідомили у Львівській лікарні Охматдит.

" Наш анестезіолог-реаніматолог Ярема Безніско увійшов до команди, яка рятуватиме людей на першому гелікоптері. Він - єдиний лікар не з системи екстреної медицини, якого взяли у команду ", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у підрозділі аеромедичної бригади наразі 12 лікарів з різних областей.  Їх обрали з 85 претендентів. Вони уже пройшли спеціальні курси і готові піднятися в небо. 

Лікар-анестезіолог розповів як йому вдалось потрапити до складу аеромедичної евакуації.

"Я побачив набір в команду, відправив резюме і якимось дивом туди потрапив. Я там єдиний зовнішній працівник, всі решта - працівники центру медицини катастроф і я єдиний анестезіолог. Була, комісія, яка переглядала резюме і відбирала людей, яким чудом відібрали мене з усіх - без поняття. Мене цей напрямок завжди цікавив. Свого часу я багато їздив на навчання із сан авіації", - каже лікар, Ярема Безніско.

Нагадаємо, що Львівська область нещодавно отримала гелікоптер для аеромедичної допомоги. Це стало можливим завдяки реалізації спільного україно-французького авіаційного контракту з компанією "Airbus Helicopters". 

Читайте також
Вперше в Україні: львівська аеромедична швидка доставила пацієнтку на гелікоптері до лікарні Вперше в Україні: львівська аеромедична швидка доставила пацієнтку на гелікоптері до лікарні
До Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова вертольотом доставили хвору пацієнтку з Турки. Відстань між обласним центром і цим містом – понад 170 кілометрів.
Другий пацієнт: на Львівщині до лікарні на гелікоптері доправили пацієнта Другий пацієнт: на Львівщині до лікарні на гелікоптері доправили пацієнта
Чоловіка транспортували до Львівської лікарні швидкої медичної допомоги після аварії.
На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео) На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео)
У Львівській області призупинили надавати послугу екстреної аеромедичної евакуації. Після двох місяців роботи гелікоптер ДСНС забрали на сервісне обслуговування.
Loading...
Load next