На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео)

На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео)
У Львівській області призупинили надавати послугу екстреної аеромедичної евакуації. Після двох місяців роботи гелікоптер ДСНС забрали на сервісне обслуговування.

Пацієнтів з Львівщини доправляли у лікарні гелікоптером Державної служби з надзвичайних ситуацій. Однак, єдиний вертоліт, який був у розпорядженні медиків наразі відправили на сервісне обслуговування.

Відомо, що цей проєкт є експериментальним. Зокрема, до того часу поки прибуде вертоліт Нацполіції, на Львівщині здійснювали вильоти на гелікоптері Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На сьогодні ми очікуємо прибуття вертольоту Нацполіції або повернення вертольота ДСНС. Будь-які повітряні судна звичайно, що мають свої планові та технічні обслуговування і повинні їх проходити, - розповів керівник обласної екстреної медичної допомоги Андрій Васько.

Зазначимо, що пілотний проєкт стартував на Львівщині ще 1 квітня, і за цей час встигли здійснити 9 польотів. Вісім важкохворих пацієнтів були транспортованими до лікарні швидкої допомоги та один – до 8-ї міської.

Такий проєкт виконується спільно з Міністерством внутрішніх справ та Міністерством охорони здоров’я. Коли відновлять польоти наразі невідомо, але очікується, що вже до кінця червня гелікоптер повернеться на Львівщину.


 

Читайте також
Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію
Лікар розповів, що у дитини діагностували судомний синдром. Що сталою причиною їх виникнення поки що не відомо.
Впав з висоти: на Львівщині 70-річного чоловіка доставили у лікарню на вертольоті Впав з висоти: на Львівщині 70-річного чоловіка доставили у лікарню на вертольоті
За останні пів року санавіація МВС здійснила 85 вильотів.
На Львівщині знову запрацювала аеромедична допомога: її здійснює гвинтокрил поліції (відео) На Львівщині знову запрацювала аеромедична допомога: її здійснює гвинтокрил поліції (відео)
Із Кам'янка-Бузької районної лікарні до Львівської міської дитячої лікарні новим гвинтокрилом госпіталізували 3-місячне немовля. Окрім цього вперше зі Львова до Києва відбулась аеромедична евакуація 9-місячного пацієнта зі складною вадою серця.
Loading...
Load next