Помер відомий львівський актор Борис Мірус

Помер відомий львівський актор Борис Мірус
У помер народний артист України Борис Мірус, який зіграв у театрі імені Марії Заньковецької понад 200 ролей.

Сьогодні, 13 квітня, помер актор театру імені Марії Заньковецької та народний артист України Борис Мірус.

Про це повідомили на офіційній сторінці театру.

Борису Мірусу було 92 роки.

Актор народився 19 серпня 1928 року в селі Синякова Чортківського району Тернопільської області.

Після закінчення у 1948 році акторської студії при театрі імені Марії Заньковецької, був зарахований до складу трупи. Вже протягом 66 років актор залишається вірним цьому колективові. На його рахунку більше ніж 200 ролей в театрі та числення ролі у кіно. Їх могло би бути ще більше, аби не десятирічка у сталінських концтаборах. Опинився він там 20-річним юнаком, маючи за плечима недовгий досвід акторства. Але він допоміг Борису Мірусу – дав змогу приймати участь у табірній самодіяльності, а потім потрапити до культбригади, що трішки прикрасило жахливі умови табірного існування, до того ж дало змогу і у тюрмі не полишати театральної практики.

Теги: 
Читайте також
Справа щодо загибелі юнака у Львівському салоні гральних автоматів майже завершена (відео) Справа щодо загибелі юнака у Львівському салоні гральних автоматів майже завершена (відео)
Судова тяганина щодо шістьох поліцейських, яких обвинувачують у смерті хлопця в клубі гральних автоматів, перебуває на фінальній стадії розгляду.
У Львові водій маршрутки помер за кермом. Транспорт продовжував їхати (фото) У Львові водій маршрутки помер за кермом. Транспорт продовжував їхати (фото)
55-річному водію раптово стало погано за кермом, у нього стався серцевий приступ.
До ротації залишалося 2 ТИЖНІ, але повернувся додому "на щиті" До ротації залишалося 2 ТИЖНІ, але повернувся додому "на щиті"
Ярослав Вихопень пішов у батальйон «Львів» та завжди обирав для себе найважчі завдання
Loading...
Load next