Невтішна статистика: за останній рік на Львівщині побільшало безробітних

Невтішна статистика: за останній рік на Львівщині побільшало безробітних
За рік пандемії на Львівщині стало ще більше безробітних. Найчастіше роботу шукають жінки й до того ж більшість безробітних мають вищу освіту.

На початку квітня в області допомоги у працевлаштуванні потребували 27,1 тисячі безробітних, тоді як торік у цей час обласний центр зайнятості надавав послуги 15,1 тисячі осіб.

Про це повідомляє пресслужба Львівського обласного центру зайнятості.

Директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк розповів, що найбільше серед безробітних зараз - це жінки (62%). У 2020 році центри зайнятості надавали допомогу лише 15,1 тисячі безробітних.

"Збільшення обсягів безробіття відбулося в усіх містах і районах області. Приміром, у Кам’янка-Бузькому районі майже в три рази, у Львові, Бориславі, Трускавці, Червонограді, Городоцькому, Жовківському, Сколівському районах – вдвічі", – зазначив Барилюк.

Також чоловік розповів, що найчастіше за допомогою у центри зайнятості звертались люди віком 55 – 59 років (4,2 тисячі людей або 15,5%) та віком 35 – 39 років (4 тисячі людей або 14,7%). 

Зокрема у Львівському центрі зайнятості зізнаються, що впродовж перших трьох місяців 2021 року в області налічувалося 14,7 тис. вільних робочих місць і вакантних посад, тоді як торік було на 6,0 тис. більше. Однак, станом на 1 квітня на Львівщині залишилися 3580 вільних вакансій:

  • 2205 – для робітників;
  • 1056 – для службовців;
  • 319 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Зазначимо, що в середньому у 2021 році у Львівській області на 1 вакансію претендували 8 безробітних, а в кінці березня 2020 року – лише 4.

Читайте також
Частка ковід-інфікованих дітей зросла удвічі: чи повернуть дистанційне навчання? (відео) Частка ковід-інфікованих дітей зросла удвічі: чи повернуть дистанційне навчання? (відео)
Приймати маленьких пацієнтів з діагнозом COVID-19 почала міська дитяча клінічна лікарня на вулиці Орлика.
Боротьба з COVID та енергетичною кризою (відео) Боротьба з COVID та енергетичною кризою (відео)
Лідерка партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко запропонувала невідкладні кроки для подолання пандемії коронавірусу та енергетичного колапсу.
Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео) Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)
На тлі нової хвилі ковіду львів’ян закликають імунізуватися бустерною дозою.
Loading...
Load next