У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео)

У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео)
Люди займають чергу ще з ранку, але все одно простоюють на вулиці майже годину, допоки в них зберуть біоматеріали на аналіз.

У Львові значно зросла кількість охочих здати ПЛР-тест. Через це поблизу медзакладів, де виконують забір біоматеріалу, утворюються чималі черги. Люди приходять до лікарень завчасно, але все одно змушені стояти на вулиці щонайменше 40 хвилин допоки зможуть здати відповідний аналіз. Зокрема, на вулиці Свєнціцького перед 4-ю міською клінічною лікарнею зранку зібралося щонайменше 60 осіб, які хотіли здати ПЛР-тест. І черга з часом ставала тільки більшою. Коментарі людей щодо цієї ситуації:


Я в шоці, я не думала, що буде стільки людей і наскільки не підготовлена наша медицина. Я дуже обурена реформою медицини.

Я все життя сплачую податки в повному обсязі й, щоб я у 58 років стояла таку чергу. Я обурена безвладдям і відношенням до нас.

ПЛР-тест, бо в мене нежить почався і горло почало боліти, а скільки стою, то десь годину часу, а може трошки менше, десь хвилин 45 можливо.

Взагалі вражень немає, одні емоції. З 9-ї така черга буде, а до 10-ї приймають. А скільки людей пройдуть невідомо, ніхто не знає.

В мене немає виходу. На роботу без ПЛР-тесту не приймуть. Тобто маю мати лікарняний і маю мати, що я здоровий, бо спілкуюсь з людьми.
 

Днями на Львівщині ПЛР-тест за добу здали майже 5 тисяч осіб. Лікарі зазначають, що зараз спостерігається дуже різке збільшення хворих на Covid-19. Лише за 7 днів цю недугу підхопили майже 13 тисяч мешканців області. Лікарі ж закликають: при перших симптомах одразу робити ПЛР-тест. Але щоб результат був вірогідний, варто дотримуватися рекомендацій.
 

Рекомендують здавати його зранку одразу після сну. Перед тим не їсти, не полоскати ротову порожнину, не чистити зуби, не вживати ліків, які розсмоктуються в порожнині рота. Не полоскати ніякими розчинами ротову порожнину.Рекомендують не їсти протягом 3-4 годин до здачі тесту, — зазначає завідувачка відділу неінфекційних захворювань Львівського обласного центру громадського здоров'я Уляна Жемелко.
 

За 25 січня лабораторні центри області виявили майже 2 тисячі позитивних ПЛР-тестів, з них майже 700 у Львові. Додамо, що зараз у стаціонарах лікується 1606 осіб. 103 пацієнти перебувають в реанімації, з них 32 людини на апаратах ШВЛ.

 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео) Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео)
Львівщина впродовж останніх декількох днів лідирує серед інших областей за кількістю хворих на ковід.
«Омікрон» масово вражає львів'ян (відео) «Омікрон» масово вражає львів'ян (відео)
У стаціонарі 1-го ТМО Львова перебуває 451 пацієнт з коронавірусом, 87 з них – діти.
Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео) Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)
На тлі нової хвилі ковіду львів’ян закликають імунізуватися бустерною дозою.
Loading...
Load next