На Львівщині розпочали щеплення від Covid вакциною Pfizer

На Львівщині розпочали щеплення від Covid вакциною Pfizer
Вчора, до Львова прибуло 1170 доз вакцини американського виробництва - Pfizer-BioNTech. У зв'язку із цим дві мобільні бригади вже розпочали проведення вакцинації жителям Львівщини новою вакциною.

Зокрема регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусу у Львівській області Олег Когут повідомив, що разом з вакциною Pfizer у Львівську область також привезли розчин для розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

"За кожним щепленим першою дозою Comirnaty буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії у 117 тис. доз. Інтервал між введенням двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech - 21 день", - розповів Когут.

Зазначимо, що в першу чергу американською вакциною Pfizer щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Після цього медики приступлять до вакцинації працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Зокрема записатися на щеплення по залишковій вакцині (у список очікування) можна через:

  • Єдиний державний вебпортал електронних послуг "Портал Дія";
  • Мобільний додаток Порталу "Дія";
  • Національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19;
  • Через сімейного лікаря;
  • Окремий портал МОЗ про вакцинацію.

Нагадаємо, що перша партія вакцини Pfizer-BioNTech прибула в Україну 16 квітня. Щеплення нею розпочалось з вчорашнього дня з Київської області, а з 19 квітня — по всій Україні.

Читайте також
Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео) Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)
Відпочинковий сезон може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".
Нова партія вакцини AstraZeneca та Pfizer вже на Львівщині Нова партія вакцини AstraZeneca та Pfizer вже на Львівщині
Львівська область отримала нову партію американської та корейського виробництва. Зокрема, вакцини "Pfizer" надійшло 1170 штук та "AstraZeneca" – 21 600 штук.
Немає жодного хворого на COVID: в Моршині повністю вакцинували 66% населення (відео) Немає жодного хворого на COVID: в Моршині повністю вакцинували 66% населення (відео)
У Моршині де повністю вакциновано 66% дорослого населення, з 20 червня не фіксували жодного нового інфікованого коронавірусом.
Loading...
Load next