Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)

Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)
Відпочинковий сезон може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".

Новий штам, прогнозована хвиля COVID-19 та очікування на нову вакцину. Після тижнів затишшя, медики знову починають говорити про можливе загострення епідситуації. Кажуть, що відпочинковий сезон  може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".

Так, як контагіозність штаму "Дельта" коронавірусної інфекції досить висока, в декілька разів вища ніж в попередніх штамів. Безумовно це створює небезпеку значного росту захворюваності і зрозуміло, що в тій ситуації треба найбільше уваги приділяти профілактичним засобам, - повідомив координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

Наразі ж ситуація залишається відносно стабільною, – каже Олег Когут.

Та закликає вакцинуватися. Наразі у центрах вакцинації продовжують використовувати "Coronavac" та очікують поставок "Pfizer", якою наразі вакцинують медичні колективи та освітян. Окрім того, Львівщина чекає й на нову американську вакцину.

Ми чекаємо поступлення ще однієї, нової скажемо так, для нас вакцини - це вакцина Moderna. Десь на наступному тижні має прийти досить значна її кількість. Порядка 60 тисяч, а загалом для Львівщини передбачено біля 120 тисяч цієї вакцини. Вона поки, що передбачається для організованих колективів, але з урахуванням того, що в центрах вакцинації теж вакцинуються організовані колективи. То ми будемо розглядати можливість використання її в центрах вакцинації, - додав Когут.

Додамо, що цими вихідними уже традиційно працюватимуть 13 центрів вакцинації у різних куточках Львівщини.

 

Читайте також
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
За два дні вихідних у центрі вакцинації на "Арені Львів" вакцинували 1041 людину За два дні вихідних у центрі вакцинації на "Арені Львів" вакцинували 1041 людину
Попередньо планували щепити близько тисячі осіб. Однак протягом двох вихідних днів у центрі вакцинації в приміщенні "Арени Львів" медикам вдалось вакцинувати 1041 мешканців Львівщини, які попередньо зареєструвались у додатку "Дія".
Loading...
Load next