"Ми вступили у період постійних пандемій": чому виробництво української вакцини є необхідним

"Ми вступили у період постійних пандемій": чому виробництво української вакцини є необхідним
"Необхідність організувати виробництво власних вакцин в Україні – це питання нашої безпеки", - вважає міський голова Львова, Андрій Садовий.

У Львові протягом останнього часу значно зросла кількість хворих на коронавірус. На жаль, така негативна динаміка продовжується – щодня виявляють понад 500 нових хворих. Мер Львова Андрій Садовий розповів, чому виробництво української вакцини від Covid - це важливо. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

" Те, що до українського уряду дійшла істина про необхідність максимально у стислі терміни організувати виробництво власних вакцин тут, в Україні – молодці, бо це питання виживання, це питання нашої безпеки. Ніхто нам не буде давати вакцини, поки в першу чергу не вакцинує своїх громадян. Сьогодні важко спрогнозувати, які будуть нові штами. Ми вступили у період постійних пандемій, які з нами будуть довго ", - зазначив Садовий.

Зокрема, міський голова прокоментував інформацію щодо можливого призупинення авіаційного та залізничного сполучення зі Львовом.

" Таке рішення акцептує тільки міністерство інфраструктури та міністерство охорони здоров`я. Такої потреби на сьогодні нема. Але якщо ситуація кардинально не зміниться у нашій державі, будуть наступати нові штами, то може бути зупинений рух між усіма містами в нашій країні ", - зауважив мер.

Зокрема Садовий зазначив, що наразі у світі зовсім різна ситуація з коронавірусом. Зокрема Велика Британія та Ізраїль відчиняються, бо виконують план вакцинації, а ось Польща вводить жорсткіший локдаун.

Нагадаємо, що в Україні насправді планують створити власну вакцину від коронавірусу. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.

Читайте також
Міфи про вакцину: де можна вакцинуватись від COVID у Львові (відео) Міфи про вакцину: де можна вакцинуватись від COVID у Львові (відео)
Погляди львів’ян стосовно вакцинації і досі розділяються. Деякі категорично проти, інші ж або вже встигли вакцинуватися, або чекають своєї черги.
Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео) Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео)
Записатися на вакцинацію можна через сервіс "Helsi". Для цього треба мати підписану декларацію з сімейним лікарем.
Закохані померли в один день через COVID-ускладнення Закохані померли в один день через COVID-ускладнення
Подружжя потрапило в реанімацію із пневмонією, обом було по 66 років. Жінка померла вранці 26 жовтня, її чоловік – через 12 годин.
Loading...
Load next