У Львові вперше продали компост через аукціон

У Львові вперше продали компост через аукціон
Львівська компостувальна станція, на платформі Prozorro продала компост, а за вторговані кошти плануються купити кисень для лікарні, де лікують пацієнтів хворих на Сovid.

Зокрема, продали 50 тонн продукту, який виготовляють із харчових і садових відходів, продали за 15 450 гривень. Ці кошти скерують на закупівлю кисню для однієї із львівських лікарень. Про результати продажу відходів повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

"Ми вперше продаємо компост. Є фірма, яка бажала його у нас придбати, а ми були готові його продати. В Україні такого продукту немає. Крім нас його більше ніхто не виробляє. Тому визначити ціну на цей компост за якісними та кількісними показниками досить складно. Стартова ціна, про яку ми домовились, була 300 грн, але, у будь-якому випадку, вартість має визначити ринок. Саме тому ми виставили його на Prozorro", - розповів директор ЛКП "Зелене місто" Святослав Євтушенко.

Зазначимо, чоловік також додав, що час від часу вони планують й надалі проводити схожі аукціони, адже аби органічні відходи стали компостом треба 2 місяці.

"Компост — це все-таки відходи, які залежать від пори року, температури та інших чинників. Тому кожного разу у нас буде виходити у підсумку різний продукт. Ми намагаємось так балансувати, щоб виробити конкретну рецептуру, яка буде постійно. Але так чи інакше кожна рецептура відрізняється", - додав Євтушенко.

Нагадаємо, що початкова ціна продажу лоту у час оголошення продажу становила – 15 тисяч гривень, тобто за одну тонну компосту ціна складає 300 гривень. Однак, у торгах брали участь дві агрофірми, одна з яких запропонувала вищу вартість - 15 450 гривень.

Читайте також
Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео) Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео)
Одноразові маски та рукавички – за минулий рік на Львівщині нарахували 155 тонн "ковідного" сміття.
Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео) Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео)
Львівщина впродовж останніх декількох днів лідирує серед інших областей за кількістю хворих на ковід.
Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео) Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео)
Зробити місто безпечнішим та покращити умови для в’язнів. Програма великої приватизації тюрем торкнеться і Львівської виправної колонії номер 48. Приміщення, площею у понад 11 гектарів, де колись перебували в’язні, хоч і пустує ще з 2018 року, та все ж тягне за собою чималі витрати з державного бюджету.
Loading...
Load next