«Омікрон» масово вражає львів'ян (відео)

«Омікрон» масово вражає львів'ян (відео)
У стаціонарі 1-го ТМО Львова перебуває 451 пацієнт з коронавірусом, 87 з них – діти.

Чимало дітей уже перебувають у міському стаціонарі з підтвердженим коронавірусом. Найменшому пацієнтові нещодавно виповнилося всього лиш 2 місяці. Його мати розповідає, що все починалося з температури та діареї. Після того, як лікування вдома не допомогло, вони звернулися до медиків, де й дізналися про свій діагноз.

Мені здається, щоб побільше має бути відділень, щоб було куди класти, бо високу температуру потрібно дуже швидко збивати коли вона підіймається, крапельнецю поставити й збивати. Іноді в дітей не збивається тими нурофенами вдома. Взагалі батьки мають бути свідомі, взяти себе в руки й не нервуватися, - розповідає Ольга, мати хлопчика.

Зараз дитинці вже краще, і вона поступово одужує.


Також у лікарні перебувають ще 3-мисячні близнюки, які потрапили до лікарні зі схожими симптомами.

Спочатку піднялася в одного температура 38.2, пізніше піднялася в іншого. В одного хлопчика вона збилася і було все добре, а в другого піднімалася ще раз і ще вища. Піднімалася до 39.2, ми її знову4 збивали і вона знову підіймалася. Одному хлопчику капають антибіотик, а другий вже сам по собі виздоровлює, - каже Роксолана, мати хлопчиків.

Загалом у дитячій лікарні з коронавірусом зараз перебувають 87 малюків. І кількість пацієнтів збільшується.

Надзвичайно висока заразність, воно мені нагадує вірус кору. Також дуже скорочений інкубаційний період. А третя причина в тому, що відрізнити звичайну вірусну інфекцію від ковіду на перший погляд неможливо, навіть досвідченому лікарю і вірус вражає дітей від народження. Тобто вікових обмежень зовсім немає, - пояснює Ірина Бережна, керівниця центру педіатрії 1-го ТМО Львова.


У дорослому стаціонарі ситуація теж бажає кращого: пацієнти надходять щодня і здебільшого це літні люди. Тамарі 76 років, вакцинацію від коронавірусу вона не проходила, бо після попереднього щеплення від іншої недуги дуже погано себе почувала і вирішила не ризикувати. Однак кілька днів тому почала кашляти і в неї погіршилося загальне самопочуття. Ліки не допомагали й вона зрештою звернулася до лікарні.

Слабкість. Я по перше всі ці дні нічого не їла, бо не хотіла нічого, а коли починала, то починала себе погано почувати. Тільки багато пила воду, і додатково приймала ліки, - Тамара, пацієнтка.

Лікарі кажуть, що збільшення хворих особливо стало помітним після новорічних свят, коли люди навідувалися до своїх батьків та далеких родичів.

І знову ж таки маємо тенденцію до приросту збільшення кількості захворюваності у старшого населення невакцинованого, які мають супутні патології, які нажаль мають масивні ускладнення коронавірусної хвороби: інсульти, крововиливи головного мозку, інфаркти міокарда, тромбоемболія легевих артерій, - пояснює Зоряна Романишин, лікарка-терапевт Лікарні швидкої 1-го ТМО Львова.

Медики зазначають, що ця нова хвиля все ж таки від нового штаму «Омікрон». Оскільки симптоми ідентичні: нежить, першіння в горлі, незначний кашель.

Відповідно такий ж самий швидкий перебіг у швидкі ускладення, у гострі респіраторні захворювання, респіраторний дистрес-синдром, ускладнення тромбо-емболічного характеру, масивні тромбо-емболії, які фактично не куруються ніяким чином  ані хірургічними, ані терапевтичними методами. І пацієнти в більшості мають такі ускладнення, які є несумісні з життям, - каже Зоряна Романишин.

Загалом на стаціонарі у 1-му територіальному медичному об’єднанні Львова перебуває 451 пацієнт з коронавірусом. Лікарі додають: щодня із ковідом до них поступають до 40 пацієнтів. У порівнянні з періодом до нового року, цей показник збільшився вп’ятеро.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео) Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео)
Львівщина впродовж останніх декількох днів лідирує серед інших областей за кількістю хворих на ковід.
Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео) Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)
На тлі нової хвилі ковіду львів’ян закликають імунізуватися бустерною дозою.
У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео) У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео)
Люди займають чергу ще з ранку, але все одно простоюють на вулиці майже годину, допоки в них зберуть біоматеріали на аналіз.
Loading...
Load next