Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео)

Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео)
Пом’якшення торкнуться лише сфери освіти: комісія ТЕБ і НС рекомендувала перейти на комбінований режим навчання. Однак про вихід з «червоної» зони не йдеться.

Зміни карантинних обмежень: з понеділка на Львівщину чекають певні послаблення. Таке рішення прийняла обласна комісія з питань ТЕБ і НС, резюмуючи, що кількість осіб, яких випусують з медзакладів перевищує тих,  які поступають на лікування. Щоправда торкнуться пом’якшення лише сфери освіти.

- Запровадження певних пом'якшень в системі освіти. Зокрема для учнів 1-4 класів. Тепер будуть мати можливість відвідувати навчання в режимі онлайн, тобто наживо. Також рішення стосувалося рекомендувати пом'якшення обмежувальних заходів для закладів профтехосвіти, де учні тих закладів потребують більше практичних занять. Не лекційних, а саме практичних, - пояснює перший заступник керівника Львівської обласної комісії ТЕБ і НС Віталій Загайний.

У цьому випадку комісія рекомендувала перейти на комбінований режим навчання. При цьому не йдеться про вихід області з «червоної» зони, – наголошують чиновники.

Львів’яни поступово розслабляються та забувають про діючий карантин, масковий режим та інші обмеження. Мабуть, чи не тому кількість інфікованих знову зросла. Лише за попередню добу в області зафіксували 926 нових випадків КОВІДу. 

- Ми справді маємо показник зменшення кількості госпіталізацій на день на 100 тис населення кількість хворих об'єктивно зменшується. Проте, ці хворі, які потребують госпіталізації стан їх справді залишається важким. Всіх пацієнтів госпіталізовані, вони є киснево залежні, - каже директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Відтак два із трьох показників для визначення рівня епідситуації – в межах  норми. Та втрачати пильність не варто, – каже головний лікар області. Адже кількість інфікованих досі – вищий за норму. 

- Статистично найбільше смертей серед хворих на цукровий діабет, які хворіють ковідом. І та статистика підтверджена в умовах Львівської області.

Звертаються хворі, які перенесли КОВІД з загостренням ендокринних захворювань. Або також з вперше виявленим цукровим діабетом. Або з будь-якими іншими захворюваннями, які призвели через КОВІД, - розповідає директор Львівського обласного ендокринологічного центру Юрій Вендзілович .

Та чи не найбільше фахівці побоюються безтурботності людей. Тож закликають усіх бути відповідальними та навіть Великдень святкувати згідно з рекомендаціями МОЗу.

- Якщо ми хочемо справді відсвяткувати, то ми маємо обмежити себе в спілкуванні. Старатися у святкуванні в родинному колі, що не наражати себе і близьких на ризик, - додає Орест Чемерис.

В питаннях вакцинації ми й надалі ми серед лідерів. До слова, наразі в області використовують вакцини «Astra Zeneca», «Coronavac», та «Pfizer». Станом на сьогодні провакциновано майже 40 тисяч жителів Львівщини.

Читайте також
За добу на Львівщині Covid підтвердили у 1538 осіб
За попередню добу в області провели 3596 досліджень на коронавірус, з них – 1538 позитивних.
За добу у 136 мешканців Львівщини виявили COVID-19: статистика За добу у 136 мешканців Львівщини виявили COVID-19: статистика
Станом на ранок 12 травня у місті та області підтверджено 132 046 випадків інфікування коронавірусом, з яких 3407 – летальні.
Медики вважають зняття обмежень у Львові передчасним Медики вважають зняття обмежень у Львові передчасним
Медики Львова наголошують, що послаблення карантину у Львові наразі передчасне, у лікарнях міста досі багато критично важких хворих, реанімації переповнені. Відтак, усіх львів`ян просять дотримуватись заходів безпеки, аби після свят місто знову не повернулось до жорсткого локдауну.
Loading...
Load next