Медики вважають зняття обмежень у Львові передчасним

Медики вважають зняття обмежень у Львові передчасним
Медики Львова наголошують, що послаблення карантину у Львові наразі передчасне, у лікарнях міста досі багато критично важких хворих, реанімації переповнені. Відтак, усіх львів`ян просять дотримуватись заходів безпеки, аби після свят місто знову не повернулось до жорсткого локдауну.

Завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої Наталія Матолінець вважає, що попри тенденцію до зниження кількості нових хворих спостерігається зростання кількості пацієнтів у більш складному стані.

За словами лікарки, 60-70% пацієнтів із коронавірусом мають вкрай тяжкий або критичний перебіг хвороби.

- Оптимізму мало, нам дуже рано розслаблятись. Бо хоча і є тенденція до загального зниження кількості нових діагностованих випадків коронавірусу, але станом на сьогодні у нас переповнені реанімації, спостерігається різка тенденція щодо кількості пацієнтів, які поступають у стаціонари у більш складному стані. Масова частка 60-70% пацієнтів, які взагалі звертаються в установу, це є або вкрай тяжкий, або критичний перебіг. Станом на сьогодні у лікарні швидкої допомоги у відділенні інтенсивної терапії є 40 пацієнтів, з яких 90% є на штучній вентиляції легень. Нам дуже рано розслаблятись. Я звертаюсь до усіх жителів та гостей міста напередодні Великодніх свят – давайте ми всі свідомо подумаємо і зробимо так, щоб максимально обмежити можливість великих скупчень людей, треба дотримуватись карантинних заходів, заходів особистої безпеки. Треба зробити так, щоб після Великодніх свят ми не потрапили в умови жорсткого локдауну, коли ми будемо боротись за кожне вільне додаткове місце. Будь ласка, будьте пильні, бережіть себе та своїх рідних, - розповіла Наталія Матолінець.

Жодних загальноміських святкових заходів у Львові на Великдень проводити не будуть наголосив мер міста Андрій Садовий.

- Щодня у наші лікарні поступають люди. Тому велике прохання, щоб громада міста Львова розуміла складність ситуації, щоб ми після Великодніх свят знову не пішли на жорсткий локдаун. Я би цього не хотів. Це залежить від нас з вами, наскільки ми будемо поважати і розуміти ситуацію, в якій ми сьогодні живемо.

На Великдень ми жодних заходів проводити не будемо, і на Поливаний понеділок також. Святкуємо вдома, - сказав Садовий.

Читайте також
За добу на Львівщині Covid підтвердили у 1538 осіб
За попередню добу в області провели 3596 досліджень на коронавірус, з них – 1538 позитивних.
Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео) Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео)
З 18-го жовтня у Львові діятимуть нові обмеження. Чи впровадять у місті "червону" зону вирішуватиме державна комісія з питань ТЕБ і НС.
За добу у 136 мешканців Львівщини виявили COVID-19: статистика За добу у 136 мешканців Львівщини виявили COVID-19: статистика
Станом на ранок 12 травня у місті та області підтверджено 132 046 випадків інфікування коронавірусом, з яких 3407 – летальні.
Loading...
Load next