У ЛОДА назвали умову за якої Львівщина зможе покинути "червону" карантинну зону

У ЛОДА назвали умову за якої Львівщина зможе покинути "червону" карантинну зону
Львівська область зможе вийти із червоної карантинної зони лише в тому випадку, якщо в регіоні спостерігатиметься збереження позитивної динаміки основних показників, а також зменшення госпіталізації та захворюваності серед населення.

Не зважаючи на те, що у Львівській області кількість хворих на коронавірус, які потребують госпіталізації дещо зменшилась. Однак все ж таки доволі велика кількість пацієнтів, які лікуються у місцевих медзакладах перебувають у важкому стані.

Про це під час брифінгу у ЛОДА повідомили Орест Чемерис – директор департаменту охорони здоров'я та Юрій Вендзилович - директор Львівського обласного ендокринологічного центру.

"Спостерігаємо зменшення кількості госпіталізованих: менше 60 осіб на 100 тис. населення. Але попри те, що кількість хворих об’єктивно зменшується, стан вже госпіталізованих пацієнтів залишається важким. Переважно це особи молодого віку, без супутніх патологій, усі - кисневозалежні", - повідомив Чемерис.

Проте зазначимо, що на Львівщині у медзакладах є понад 4,77 тисячі ліжкомісць для хворих на коронавірус. Зокрема 90% з ліжок забезпечені киснем. Орест Чемерис також зазначив, що зараз рівень епідеміологічної ситуації у області визначають за трьома показниками, так наріз ситуація перебуває у межах норми.

"Проте всі ми бачимо високу динаміку щоденних нових випадків захворювання, тому маємо дотримуватися правил карантину, особливо в період Великодніх свят", - додав посадовець.

Він також зазначив, що потрібно не забувати носити маску, уникати місць масових скупчень людей і пам’ятати, що ми повинні обмежити себе в спілкуванні, щоб не наражати і себе, і своїх близьких на небезпеку.

Нагадаємо, що в Україні за минулу добу зареєстрували 12 711 випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Зокрема від ускладнень хвороби померло 392 пацієнти. А у Львові та області підтвердили 747 випадків інфікування Covid-19.

Читайте також
Медики вважають зняття обмежень у Львові передчасним Медики вважають зняття обмежень у Львові передчасним
Медики Львова наголошують, що послаблення карантину у Львові наразі передчасне, у лікарнях міста досі багато критично важких хворих, реанімації переповнені. Відтак, усіх львів`ян просять дотримуватись заходів безпеки, аби після свят місто знову не повернулось до жорсткого локдауну.
Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео) Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео)
Пом’якшення торкнуться лише сфери освіти: комісія ТЕБ і НС рекомендувала перейти на комбінований режим навчання. Однак про вихід з «червоної» зони не йдеться.
За добу у 136 мешканців Львівщини виявили COVID-19: статистика За добу у 136 мешканців Львівщини виявили COVID-19: статистика
Станом на ранок 12 травня у місті та області підтверджено 132 046 випадків інфікування коронавірусом, з яких 3407 – летальні.
Loading...
Load next