Лікарня у Львові отримала чеське медичне обладнання на суму 6 млн грн (відео)

Лікарня у Львові отримала чеське медичне обладнання на суму 6 млн грн (відео)
Львівська лікарня швидкої меддопомоги отримала від Чехії нове медичне обладнання на суму 6 мільйонів гривень. Лікарні передали мийно-дезінфікувальну машину, електрокоагулятори, біохімічний аналізатор, а також гематологічний аналізатор.

Щоб допомогти у боротьбі з пандемією Covid-19, чеський уряд для декількох країн-партнерів виділив чималі кошти. У їхній програмі виграли 3 медзаклади України, серед яких і Львівська лікарня швидкої медичної допомоги. Презентувати нове устаткування приїхав генеральний консул Чехії у Львові Павел Пешек.  

"В рамках цієї допомоги виділили кошти також для цього проекту, для цього обладнання. Це конкретний проект заклечається в тім, що чеський уряд виділив приблизно 6 мільйонів гривень на обладнання клінічної лікарні медичної швидкої допомоги міста Львова", - розповів генеральний Консул Чехії у Львові, Павел Пешек.

"Ми виграли мийну машину для дезінфекції інструментарію в операційний блок + ми отримали 12 коагуляторів і + лабораторне обладнання. Це є обладнання для повсякденної роботи лікарні і не тільки для ковіду, а і для того щоби звичайним пацієнтам зробити як аналізи, так і звичайним пацієнтам робити оперативне лікування і інструментарій перемивати після оперативних втручань", - зазначив гендиректор Львівської лікарні швидкої меддопомоги, Олег Самчук.

Це обладнання необхідне в кожній операційній. Тому для такої великої лікарні, як у Львові, це лише менша частина з того, що потребує медзаклад.  

"Ми плануємо зробити з 17 операційних, які були в лікарні 38 відкритися. Перший 10 операційних ми відкрили цього року 1 квітня і плануємо відкривати до кінця року ще 10, потім ще 10 операційних і у лікарні ще робиться 8 окремих операційних, чистих систем для окремих відділень.  Треба мінімум це обладнання ще помножити в 5-6 разів щоби покрити потреби лікарні", - додав Самчук. 

Та консул запевняє, що така співпраця між Чехією і Україною буде продовжуватись і надалі.  

" Плани завжди будуть. Я думаю, я переконаний, що Чеський уряд і Чеська республіка буде продовжувати ці допомозі або у співпраці знов з Львівською лікарнею або з іншими медичними закладами не тільки у Львівській області, а також по всій Україні", - повідомив генеральний консул Чехії у Львові. 

Зазначимо, що завдяки програмі уряду Чеської Республіки ще 15 мільйонів гривень отримали обласні лікарні Київської та Дніпропетровської областей. 

 

Читайте також
Реконструкція медичного закладу у Львові: у 5-й міській клінічній лікарні встановили сучасний ліфт (відео) Реконструкція медичного закладу у Львові: у 5-й міській клінічній лікарні встановили сучасний ліфт (відео)
Майже 10 мільйонів гривень використали для капітального ремонту даху, відділень, ліфта та для закупівлі необхідного устаткування.
Бліду поганку переплутали з сироїжкою: у Львові троє людей опинились в лікарні після отруєння грибами (відео) Бліду поганку переплутали з сироїжкою: у Львові троє людей опинились в лікарні після отруєння грибами (відео)
Через отруєння грибами двоє львів’ян перебувають у реанімації у важкому стані, ще одна жінка має задовільний. Лікування одного пацієнта з таким отруєнням обходиться до 250 тисяч гривень.
Сезон пікніків у Львові: скільки коштує відпочинок на природі (відео) Сезон пікніків у Львові: скільки коштує відпочинок на природі (відео)
М’ясо для шашлику, овочі та фрукти – середній кошик продуктів на 4-х осіб обійдеться приблизно у 400 гривень.
Loading...
Load next