Дітям до 18 років: у Львові можна цілодобово отримати допомогу від лікаря окуліста (відео)

Дітям до 18 років: у Львові можна цілодобово отримати допомогу від лікаря окуліста (відео)
З 1 квітня в "ОХМАТДИТІ" цілодобово запрацювала хірургія, травматологія, отоларингологія, анестезіологія та офтальмологія. Зокрема відтепер там також цілодобово надаватимуть офтальмологічну допомогу дітям до 18 років.

Відтепер у Львівському "ОХМАТДИТІ" можна отримати офтальмологічну допомогу у будь-який час. Лікарня цілодобово приймає планових та ургентних пацієнтів віком до 18 років.  

"Є потреба, тому що в нас в лікарні працює, функціонує 2 відділення реанімаційних – це є реанімація для дітей старшого віку і реанімація для дітей новонароджених. Відповідно якщо є важкі пацієнти, то фактично стандарт надання допомоги та обстеження входить обов’язковий огляд невролога і якшо якісь є відхилення, то так само є консультація лікаря офтальмолога", - розповіла головна лікарка Львівського "ОХМАТДИТу", Олександра Бурда.

"Це всілякі запальні процеси очей або повік, це травми і ми тут можемо в любий час вдень і вночі прийняти таких дітей. В нас тут є обладнання і ми постійно і в нас тут є постійно чергує лікар-офтальмолог", - зазначила дитяча лікарка-офтальмолог Львівського "ОХМАТДИТу", Наталія Сичівська.

Не варто забувати і за сезонні недуги, адже весною очі також потерпають від хронічних захворювань. 

"Зараз дуже така сезонність гострих алергічних реакцій, гострих алергічних кон’юнктивітів, відповідно діти до нас часто останніми часами потребують допомоги і огляду, тому що йде різкий свербіж, набряк, почервоніння", - додала завідувачка офтальмологічного відділення Львівського "ОХМАТДИТу", Наталія Гудима.

Окрім того, медики зазначають, що з кожним роком збільшується кількість маленьких пацієнтів з різними захворюваннями очей. Особливо зараз, під час карантину, тривале використання гаджетів та комп’ютерів негативно впливає на дитячий зір. 

"В дітей починається від того навантаження прогресування короткозорості. Якщо раніше ми спостерігали короткозорість уже в шкільному віці  більше, в молодшому шкільному, а ще більше в старшому шкільному віці, то тепер вже в дітей 4-5 рочків починається короткозорість і це дійсно дуже помітно", - наголосила лікарка-офтальмолог, Наталія Сичівська.

Короткозорість майже не піддається лікуванню. Її можна лише призупинити. Тому лікарі рекомендують батькам уважно слідкувати за дитиною і не допускати до таких станів.  

"Релаксом для очей це будь-яка гра з м’ячем, з баланчиком, тобто можна бавитися і бадмінтон, бавитися м’ячем і це є гімнастика для очей", - додала Наталія Сичівська.

Зазначимо, що з 1 квітня, окрім офтальмологічного в «ОХМАТДИТІ» цілодобово почали надавати допомогу й за іншими профілями.   

"Це є хірургія, травматологія, отоларингологія, офтальмологія і фактично службу анестезіологічна кругло добова", - повідомила головна лікарка "ОХМАТДИТу", Олександра Бурда.

Нагадаємо, якщо є необхідність планової консультації офтальмолога, то для цього у медзакладі працює консультативна поліклініка. Для запису потрібно звернутись у реєстратуру. Нагально потрапити до окуліста можна через виклик швидкої, або самостійно, звернувшись у приймальне відділення.  

 

Читайте також
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
Рак-не вирок: у Львові провели фотосесію для жінок, які борються з онкологією (відео) Рак-не вирок: у Львові провели фотосесію для жінок, які борються з онкологією (відео)
Онкологія – такий діагноз українці чують дедалі частіше. Для когось це звучить як вирок, тоді як інші сприймають радше як виклик, борються та перемагають. Вже вкотре у світі намагаються достукатись і пояснити, що рак – не вирок.
Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео) Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео)
Доєдналася до такої благодійної справи і 8 міська клінічна лікарня.
Loading...
Load next