Реконструкція медичного закладу у Львові: у 5-й міській клінічній лікарні встановили сучасний ліфт (відео)

Реконструкція медичного закладу у Львові: у 5-й міській клінічній лікарні встановили сучасний ліфт (відео)
Майже 10 мільйонів гривень використали для капітального ремонту даху, відділень, ліфта та для закупівлі необхідного устаткування.

У Львові 5-та міська лікарня нарешті дочекалась оновлень. За роки існуванні медзакладу тут назбиралось чимало проблем, які потребували негайного вирішення, адже деякі відділення були вже у критичному стані.

Було в нас так що настільки протікав дах, що ми підставляли тазіки і деколи навіть хворих переводили в іншу палату, бо так було, що пішов такий сильний дощ що текло зі стелі, відповідно мусіли людей звідси забирати, - повідомила завідувачка пульмонологічного відділення 5-ої міської клінічної лікарні Юлія Кулітка.

Окрім того, у пульмонологічному відділенні дуже бракувало ліфта, адже шахта для нього 30 років простоювала несправною. 

Коли поступають пацієнти з тяжкою пневмонією з температурою високою він не може фізично піднятися навіть на той самий другий поверх. Ми несли в гамаках, бо в нас сходи досить такі круті і відповідно навіть каталка не завжди проходила, тому ліфт це є дуже важливо для нас і для наших пацієнтів, - додала Юлія Кулітка.

Проте за останній рік тут провели капітальні ремонти, і, як зазначає керівник медзакладу, це - лише початок.

Встановлений ліфт. На даний час завершується ремонт по даху і цього ж року почнеться ремонт приміщень. Вже почато перший поверх, приймальний покій і цей коридор, але в подальшому це буде робитися повністю капітальний ремонт як приміщень, так і зовнішнього фасаду, - наголосив генеральний директор 5-ої міської клінічної лікарні Андрій Миськів.  

З грошима я не думаю. Що будуть проблеми, тому що медицина сьогодні в пріоритеті з точки зору фінансування, питання менеджменту якісно організувати все крок за кроком, - заявив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Цього року з бюджету розвитку було виділено близько 19 мільйонів гривень, окрім того, медзаклад отримував гроші і від Національної служби здоров'я України. Відтак, майже 10 мільйонів вдалось використати для ремонтів та оновлень у відділеннях.

В планах планується в нас капітальний ремонт нашої будівлі, тобто в нас плануються палати значно на меншу кількість людей, тому що зараз в нас палати є і на 6 людей ну і навіть на 4, але приміщення маленьке і відповідно вони там досить так плотно лежать. Тому плануються великі палати на 2 максимум 3 людини,  - зазначила завідувачка пульмонологічного відділення 5-ої міської клінічної лікарні Юлія Кулітка.

Тривають ремонти в інших корпусах лікарні. Реставруються замінюються вікна. Так само проводяться зараз на Чупринки 43 починається прибудова зовнішнього ліфту з метою того, щоб пацієнти, які приходять чи на рентгенографію, чи госпіталізація в нефрологічне відділення з симптоматикою мали можливість доступно підійматися на поверхи лікарні, - переконаний  генеральний директор 5-ої міської клінічної лікарні Андрій Миськів.  

Окрім того, для пульмонологічного й відділення нефрології та діалізу встановили дизель-генератор, вартістю в 1,5 млн гривень.

Зроблені ремонти на 1 поверсі, апаратура нова і ми вже працюємо повним ходом проводимо гемодіаліз пацієнтам. Щоб потрапити на гемодіаліз потрібно мати скерування від нефролога це дуже важливо або скерування від сімейного лікаря на консультацію до нефролога, - додала завідувачка відділення нефрології та гемодіалізу 5-ої міської клінічної лікарні Ніна Свистула.

Додамо, що ремонт проводять не лише у самій будівлі лікарні. Водночас тут оновлюють благоустрій території біля корпусів.  

 

Читайте також
У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео) У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео)
Аби пришвидшити реконструкцію перехрестя вулицю Степана Бандери та Городоцької майстри працюватимуть навіть вночі. Однак суму компенсації за незручності наразі не повідомляють.
Реконструкція старого трамвайного депо у Львові: на якому етапі ремонт приміщення (відео) Реконструкція старого трамвайного депо у Львові: на якому етапі ремонт приміщення (відео)
Новий профілакторій, мийний комплекс та заміна колії – реконструкція старого трамвайного депо на Промисловій триває. Представники "Львівелектротрансу" запевняють, що реалізація проєкту – на фінішній прямій, адже підрядники виконали 80% основних робіт.
У Львові відкрили для проїзду вулицю Хмельницького та частину Бандери У Львові відкрили для проїзду вулицю Хмельницького та частину Бандери
По завершенню цих об’єктів у місті розпочинатимуть ремонт на Мазепи та Грінченка.
Loading...
Load next