У Львові створять новий орган, який слідкуватиме за "сміттєвими махінаціями" у місті (відео)

У Львові створять новий орган, який слідкуватиме за "сміттєвими махінаціями" у місті (відео)
Через чергові сміттєві махінації депутатський корпус ініціює створення нового органу в структурі міськради. Це управління не підпорядковуватиметься ані міському голові, ані чиновникам.

Міські обранці вирішили боротися із зловживаннями у стінах ратуші та запропонували створити в структурі секретаріату нове управління контролю за виконанням рішень ради.

Понад 2 мільйони гривень збитків зазнала громада Львова. В обласній прокуратурі викрили іще одну сміттєву аферу. Про підозру уже повідомили п'ятьом особам. Це - керівники та посадовці фірм, які мають укладені угоди із Львівською міськрадою на утилізацію відходів, - розповіла журналістка телеканалу ПравдаТУТ Львів, Юлія Малєєва.

Правоохоронці встановили, впродовж минулого року ці підприємства підробляли відомості в офіційних документах. На паперах сміття вивозили на офіційні полігони по всій Україні. А насправді...

В дійсності ж як встановлено розслідуванням незаконно сміття поміщалося на полігони без відома відповідних органів місцевого самоврядування на значно ближчих відстанях ніж зазначалося в первинних документах. В більшості вивезення сміття здійснювалося в нічний час, це сміття вивозилось на несанкціоновані полігони, - повідомив заступник начальника управління Львівської обласної прокуратури, Василь Данілей. 

І подібних афер зі сміттям та не тільки у Львові вже було чимало. Відтак міські обранці вирішили боротися із зловживаннями у стінах ратуші та запропонували створити в структурі секретаріату нове управління контролю за виконанням рішень ради, яке також здійснюватиме і аудит всієї фінансово-господарської діяльності усіх виконавчих органів ради та комунальних підприємств.

Ми говоримо про фінансові ресурси які фактично вливає місто в свої комунальні підприємства і дуже часто ми не розуміємо куди ці кошти витрачаються, або був такий випадок в нас коли замість електронів були придбані зовсім інші автобуси без жодного погодження із депутатами, - зазначила депутатка міської ради, Уляна Пак. 

Наразі при адміністрації міського голови функціонує подібне управління фінансового контролю. Однак воно підпорядковується міському голові. І це неабияк дивує.

Як вони мають перевіряти один одного якщо, наприклад керівника структури призначає міський голова Андрій Садовий і ця структура це управління йде перевіряти інший структурний підрозділ який теж  підпорядковується міському голові, тобто говорити про якусь об'єктивність і незаангажованість досить складною - розповів секретар Львівської міськради,  Маркіян Лопачак.

Нове ж управління буде незалежним, та не підпорядковуватиметься міському голові. Наразі робота над документом, який передбачає створення цієї структури перебуває на завершальній стадії. А розглянути ініціативу депутатського корпусу планують на найближчій сесії Львівської міськради.

 

Читайте також
У Львові вперше через аукціон продадуть 50 тонн компосту (Відео) У Львові вперше через аукціон продадуть 50 тонн компосту (Відео)
У Львові вперше виставили 50 тонн органічного компосту на аукціон, який відбудеться 20 квітня.
У Львові замінували мерію У Львові замінували мерію
У Львові з'явиться модульна вбиральня за 4 мільйони гривень (відео) У Львові з'явиться модульна вбиральня за 4 мільйони гривень (відео)
Вже невдовзі у Львові на проспекті Свободи встановлять першу модульну вбиральню. Вона не вимагатиме обслуговчого персоналу, оскільки буде повністю автоматизованою.
Loading...
Load next