У Львові представили виставку картин відомого художника Леоніда Романюка (відео)

У Львові представили виставку картин відомого художника Леоніда Романюка (відео)
Особливу художню виставку відкрили у Львові. В Музеї ідей представили експозицію картин Леоніда Романюка. Чи не все своє життя він практикував йогу і у своїх картинах відтворював особисті пошуки відповідей на різні екзистенційні питання.

Організаторка виставки, донька художника, розповідає: роботи її батька попри свою незвичність заглядають глибоко всередину людини, де від метушливої реальності ховається вразлива тендітна душа. 

Спочатку ми проходимо садом барвистих квітів і занурюємося у світ образів, –повідомила Організаторка виставки "р:ОМ:анюк", дочка Леоніда Романюка, Івонна Романюк.

Ось ці роботи, які власне представлені у другому залі, відтворюють внутрішній світ Леоніда Романюка, розповідає донька художника. Цією експозицією вона хотіла запросити людей зануритися у свій внутрішній світ, краще познайомитися з собою і переоцінити життєві ідеали. 

Весь цей період в залі звучатиме мантра-музика, звуки, які будуть підсилювати і сприяти зануренню в цю дивовижну атмосферу, – додала Івонна Романюк.

Картини чудові, таких мало зустрічається у наш час. Але неймовірна ще музика. От музична атмосфера, всім рекомендую. Просто розчиняєшся, – розповів відвідувач виставки, Ярослав.

Загалом на виставці представлено 19 робіт. Частина з них відтворюють йогічне світобачення художника. Адже Леонід Романюк чи не усе своє життя практикував йогу. І у своїх картинах він висловлював бажання дистанціюватися від матеріалістичної метушні. Зокрема це проглядається в ось цій картині, каже донька художника. Для неї це полотно - особливе.

Це якийсь такий духовний шлях, шлях пошуку відповідей на екзистенційні питання. І людина крізь цей матеріальний світ, такий буремний, неспокійний, метушливий, вона виходить на світло. І тут душа прагне повернутися додому, – зазначила Організаторка виставки "р:ОМ:анюк", Івонна Романюк. 

Оглянути роботи Леоніда Романюка можна в Музеї ідей, що на вулиці Валовій. Триватиме експозиція до 7 липня

 

Читайте також
Російські танки у центрі Львова: виставка техніки рашистів, яку знищили ЗСУ (відео) Російські танки у центрі Львова: виставка техніки рашистів, яку знищили ЗСУ (відео)
Виставку «Вистоїмо, переможемо!» у Львові відкриють цього четверга.
УНІКАЛЬНА фотовиставка присвячена дітям-переселенцям: що можна побачити? УНІКАЛЬНА фотовиставка присвячена дітям-переселенцям: що можна побачити?
У Львівському палаці мистецтв представники БФ «Kava» організували фотовиставку, присвячену малечі, яка через війну була змушені покинути рідну домівку
Loading...
Load next