У Львівській опері триває благодійна виставка дитячих малюнків, що показує їх бачення війни (відео)

У Львівській опері триває благодійна виставка дитячих малюнків, що показує їх бачення війни (відео)

У Львівській опері триває благодійна виставка ДІТИ. ВІЙНА.МАЙБУТНЄ. На якій представлені малюнки маленьких українців, що показують їх бачення війни. Головна мета заходу зібрати кошти на відкриття центру LEVCHYK SPECTRUM HUВ, що допомагатиме діткам з розладами аутичного спектру, що були змушені покинути свої домівки через вторгнення рашистів. Ці малюнки збирали з усієї України організатори проєкту «Мамо, я бачу війну».

Розпочинали цей проєкт буквально з перших днів повномасштабного вторгнення. Й він насправді розрісся, ми на данний момент назбирали понад 14 тисяч дитячих малюнків. де діти малюють різні сценарії: руйнування, їх будинки, але з такою вірою в перемогу, в наших захисників, - розповідає Ревіде Зіятдінова, співорганізаторка проєкту «Мамо, я бачу війну».

У Львівській області зараз проживає орієнтовно 700 сімей, які виховують діток з розладами аутичного спектру. 

Якщо допоможуть родині, а це родини переселенців, це й родини, які взагалі взагалі зараз дезорієнтовані й без підтримки. Й не зрозуміле в них сьогодення, й не зрозуміле майбутнє, то як такі батьки можуть допомогти власній дитині? це дуже складно, тому якщо є такі місця, де можна зібрати в купу всю родину, зібрати всі її можливості, когось чомусь навчити, комусь дати в чомусь відпочити, дати освоїтись дитині у новому середовищі, - каже Євгенія Панчевська, директорка БФ «Асоціація батьків дітей з аутизмом».

Створити у Львові центр LEVCHYK SPECTRUM HUВ вирішили представники благодійної міжнародної організації Future for Ukraine.

Ми будемо співпрацювати з ІРЦ-центрами Львова безпосередньо, тому що діти з розладами аутичного спектру мають певні потреби, кожна дитина отримує лист рекомендацій корекційних занять і ці корекційні заняття, це індивідуальні заняття для кожної дитини. І оці заняття, або терапія, потім ПЕКС-терапія, а також робота в сенсорній кімнаті, це те, що важливо для дитини з розладом аутичного спектру, - пояснює Олена Ніколаєнко, директорка зі стратегії фонду «Future for Ukraine».

У центрі підтримки планується облаштувати 9 розвивальних кімнат. Також з дітками працюватимуть логопеди та практичні психологи.

Зараз ми знаходимося в процесі ремонту, ми вже орендували будівлю, в ній нараз проходить активний ремонт. І я думаю, що десь під кінець січня він вже повністю відкриється й вже перші діти зможуть відвідувати заняття. Ми зможемо в місяць приймати 100 дітей, що зможуть проходити корекційні заняття, - розповіла Олена Ніколаєнко.

Триватиме виставка до 23 грудня, а усі кошти зібрані з продажу картину скерують на підтримку центру для діток з розладами аутичного спектру.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Історії українських дітей, яких убили росіяни: у Львові відкрили виставку «Втрачене дитинство» Історії українських дітей, яких убили росіяни: у Львові відкрили виставку «Втрачене дитинство»
Виставка розповідає історії українських дітей, які загинули унаслідок повномасштабної війни, розпочатою росією
Російські танки у центрі Львова: виставка техніки рашистів, яку знищили ЗСУ (відео) Російські танки у центрі Львова: виставка техніки рашистів, яку знищили ЗСУ (відео)
Виставку «Вистоїмо, переможемо!» у Львові відкриють цього четверга.
У Львові відбулася виставка про унікальні кам’яні вишиванки Нової Каховки (відео) У Львові відбулася виставка про унікальні кам’яні вишиванки Нової Каховки (відео)
Майже 200 житлових будинків у Новій Каховці на фасаді мають українські кам'яні вишиванки, які створив Григорій Довженко.
Loading...
Load next