Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео)

Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео)
На цих змаганнях відбирали кандидатів у національну збірну, яка виступить на чемпіонаті світу у Вроцлаві через два місяці.

У нас було - в нашому місті десь + 20, а тут приїхали і одразу + 30, - зізнався учасник чемпіонату України зі стрільби з лука з Сум Артем Овчинніков.

Саме в таких погодних умовах відбувались фінали в олімпійському та блочному луках. Спортсмени боролись за особисті медалі.

Програма була досить насичена. Спортсмени відстріляли дві кваліфікації. Це 4 дистанції по 70 метрів. Також розіграли комплект нагород у змішаних командах. Перемогу здобула команда Харківщини. Львів'яни були другі, - наголосив головний суддя чемпіонату Владлен Новаковський. 

У фінальну стадію олімпійського раунду вийшла лише одна львів'янка Варвара Ілляш.

Весь день на спеці стріляти, чесно, дуже важко і фізично, і морально. Я дуже багато працювала перед ним. Тому що, мало того, що це чемпіонат України, в нас ще й тут відбір іде на чемпіонат світу, відповідно я багато перед ним працювала і хвилювалась, - розповіла учасниця чемпіонату України зі стрільби з лука з Львова Варвара Ілляш.

 У матчі за чемпіонство Варвара боролась із чернівецькою лучницею Олександрою Руснак.

Насправді важко було на першій серії, але далі вже почала збиратися, - додала учасниця Варвара Ілляш. 

Після поразки у першій серії Варвара перемогла у другій, але в третій знову поступилась і рахунок став - 4:4. Врешті дівчині вдалось зібратись та вибороти перемогу - 6:4. У чоловічому фіналі інтрига тривала ще довше. В сумського лучника Артема Овчиннікова та харків'янина Микити Дюняшева справа дійшла до перестрілки. В якій переміг Артем.

Дуже було важко стріляти, така спека на вулиці. Я перед цим не дуже добре відстріляв, але все ж таки зібрався силами, - зазначив учасник чемпіонату України зі стрільби з лука з Сум Артем Овчинніков.

Колега по команді Артема, також сумський спортсмен Єгор Леоненко виступає серед кадетів, але зміг перемогти у бронзовому фіналі більш досвідченого суперника з Харкова 7:1.

Дуже складний суперник. Він виступає у збірній Україні серед юніорів. Він, мабуть, перший у кваліфікації був. Дуже сильний суперник, - повідомив бронзовий призер чемпіонату України зі стрільби з лука серед юніорів з Сум Єгор Леоненко.

Жіночий бронзовий фінал став випробуванням для харків’янки Поліни Звєрєвої.

Я спочатку вигравала, і думала, що буде легко. Але суперниця сильна і довелось напружитись, - зізналась учасниця чемпіонату України зі стрільби з лука з Харкова Поліна Звєрєва.

Поліна виграла дві серії підряд і вела в рахунку 4:0, але суперниця швидко її наздогнала.

Я згадала свій хороший постріл. І зробила таких три.. чітких, - додала Поліна Звєрєва.  

Таким чином Поліна стала бронзовою призеркою чемпіонату України. У блочному луці перемогли житомирянка Ольга Хомуцька та рівнянин Ілля Таборовець. На цьому чемпіонаті України відбирають кандидатів у національну збірну, яка виступить на чемпіонаті світу у Вроцлаві за два місяці.

 

Читайте також
У Львові відбувся обласний чемпіонат з плавання серед молоді та юніорів (відео) У Львові відбувся обласний чемпіонат з плавання серед молоді та юніорів (відео)
У Львові відбувся чемпіонат області з плавання серед молоді та юніорів. Це важливий відбіркові змагання на чемпіонат України.
У Львові відбувся чемпіонат України зі стрибків у воду: яка команда перемогла у змаганнях (відео) У Львові відбувся чемпіонат України зі стрибків у воду: яка команда перемогла у змаганнях (відео)
У командному заліку чемпіонату України на першому місті Київ, на другому Луганська область, на третьому - Миколаївська.
Відкритий кубок Львова з плавання: змагання перетнули екватор (відео) Відкритий кубок Львова з плавання: змагання перетнули екватор (відео)
Понад 800 плавців з усієї України протягом шести днів змагаються у Львові. Це юнаки, юніори та молодь, спортсмени з інвалідністю і "мастерс".
Loading...
Load next