Відкритий кубок Львова з плавання: змагання перетнули екватор (відео)

Відкритий кубок Львова з плавання: змагання перетнули екватор (відео)
Понад 800 плавців з усієї України протягом шести днів змагаються у Львові. Це юнаки, юніори та молодь, спортсмени з інвалідністю і "мастерс".

За шість днів у Львові відзмагаються 800 спортсменів у трьох різних Відкритих кубках Львова. Зараз змагання вже перетнули свій екватор. 

Я буваю на ЧУ регулярно. Так, щоб на Відкритих кубках, то давно вже не був. Це, мабуть, перший за два роки. Людей дійсно багато. Спочатку думав, що буде холодно. Але ні, виявилось навіть дуже тепло, - розповів Даниїл Гірчук чемпіон Відкритого Кубка Львова з плавання. 

На Відкритий кубок Львова приїхав учасник трьох Олімпіад, багаторазовий чемпіон Європи Олег Лісогор. Він позмагається у турнірі мастерс на вихідних. Зараз пильнує за своїм вихованцем Артемом. 

Він покращив совї результати. Вчора був третім на дистанції 50 метрів вільним стилем. І я думаю, що для його 12-ти років це велика перспектива, - сказав учасник трьох Олімпійських ігор (2000, 2004, 2008) Олег Лісогор.

Поруч були дуже сильні суперники. Я бачив, що вони класно йдуть, - зазначив бронзовий призер відкритого Кубка Львова з плавання Артем Малиновський. 

Олег тренує Артема півроку, і зараз вивчає мову жестів, щоб краще розуміти свого підопічного.

Він вивчив мову жестів. І реально дуже швидко, як мама можу сказати, він швидко оволодів нею. Дуже важко завжди у жестовій мові сказати цифри, а він це освоїв, почав йому говорити - як, що скільки, - зізнається мати Артема Тетяна Малиновська. 

На змаганнях багато спортсменів, для яких - це перший виїзд за межі свого басейну.

Перший раз плив просто неба. Це перший мій такий виїзд. Такий хвилюючий. Вчора теж не показав свій найкращий результат, але срібло виграв. Дві срібні медалі, - сказав срібний призер Відкритого Кубка Львова з плавання Владислав Ковальський.

Це свою дистанцію 100 метрів вільним стилем  долає Аліна Вишневська. У цьому запливі вона стає другою. Дівчина націлена на майбутній дуже важливий старт.

На Кубку Львова все добре. Скоро чемпіонат України, до нього я і готуюсь, хочу там перемогти. Плавання формує мій характер, дає енергію.  Мені це потрібно, - розповіла учасниця Відкритого Кубка Львова з плавання Аліна Вишневська.

У Кубку Львова серед спортсменів з інвалідністю взяли участь 218 плавців та плавчинь з усієї України.

Як завжди, до нас хочуть приїжджати. Це вже не перший Кубок. І ми будемо продовжувати цю традицію, проводити такі змагання у Львові. Взагалі зацікавились федерації інших областей, федерація плавання України. Таким цікавим форматом, що протягом тижня пропливають всі, - заявив голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України у Львівській області Андріян Гутник.

Відкритий кубок Львова складається з трьох частин: перші два дні змагались юнаки юніори та молодь. Наступні два - спортсмени з інвалідністю, а закривають кубок - плавці категорії мастерс.

 

Читайте також
У Львові відбувся обласний чемпіонат з плавання серед молоді та юніорів (відео) У Львові відбувся обласний чемпіонат з плавання серед молоді та юніорів (відео)
У Львові відбувся чемпіонат області з плавання серед молоді та юніорів. Це важливий відбіркові змагання на чемпіонат України.
Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео) Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео)
Ватерпольний клуб "Динамо" здобув золоті медалі ватерпольної Суперліги. Це четвертий поспіль та загалом восьмий чемпіонський титул команди.
Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео) Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео)
На цих змаганнях відбирали кандидатів у національну збірну, яка виступить на чемпіонаті світу у Вроцлаві через два місяці.
Loading...
Load next