Крематорій у Львові: у місті оголосили конкурс на кращий проєкт об'єкту (відео)

Крематорій у Львові: у місті оголосили конкурс на кращий проєкт об'єкту (відео)
Зареєструватися на конкурс архітектори можуть до 1 серпня, а переможця визначать уже у вересні. Призовий фонд конкурсу складає 360 000 гривень.

Архітектурний конкурс на проєкт крематорію оголосили у Львові. Збудувати його мають на території Голосківського цвинтаря, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Відповідно до закону про архітектурну діяльність, існують об’єкти, проєктування яких має відбуватися виключно на конкурсній основі. Серед таких, безумовно, виділяють унікальні, і власне крематорій є одним із них, - заявив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Зокрема, архітектор переконаний, що для майбутнього автора проєкту львівська крематорію такий конкурс - це своєрідний виклик. Оскільки тут варто поєднати характер культовості та технологічну складову процесу кремації.

Нещодавно в європейських містах відбулося кілька конкурсів на архітектурне вирішення крематоріїв, і ми сподіваємося, що пропозиції наших архітекторів будуть на такому ж високому рівні, з точки зору якості архітектури, - додав головний архітектор міста.

Перед архітекторами поставили три основні завдання:

  • розробити проєктну пропозицію комплексу крематорію із колумбарієм та ритуальним залом, що враховуватиме технологічну та духовну складові процесу кремації;
  • створити об’єкт, що матиме характер культової споруди, але без релігійного наповнення;
  • врахувати економічну складову реалізації проєктних рішень.

Зареєструватися на конкурс архітектори можуть до 1 серпня, натомість переможця визначать уже у вересні. Призовий фонд конкурсу складає 360 000 гривень.


 

Читайте також
Крематорій у Львові: комплекс планують збудувати на території Голосківського кладовища (відео) Крематорій у Львові: комплекс планують збудувати на території Голосківського кладовища (відео)
Архітектурна концепція комплексу передбачає створення відкритої площі в центрі ділянки, яка є об’єднуючим елементом між крематорієм та колумбарієм.
У Львові обрали "Міс 2021": за звання найкрасивішої дівчини змагалися 12 конкурсанток (відео) У Львові обрали "Міс 2021": за звання найкрасивішої дівчини змагалися 12 конкурсанток (відео)
Головна корона міста знайшла свою власницю. У культурній столиці відбувся грандіозний фінал конкурсу краси "Міс Львів 2021".
Loading...
Load next