Сирість та неприємний запах: два будинки у середмісті Львова можуть обвалитися (відео)

Сирість та неприємний запах: два будинки у середмісті Львова можуть обвалитися (відео)
Нестерпний сморід, постійна вологість та потріскані стіни – у таких умовах мешкають жителі будинків №9 та №11 на вулиці Стрийській. Усе через залом каналізаційного колектора.

Коли на вулиці дощить, розповідає пан Ярослав, до підвалу неможливо зайти, адже його затоплює фекаліями.

І то все поволі просочується під будинок і певно що і під дорогу, проїжджу частину, яка теж є ймовірність того що вона може провалитися, бо ж було таке в 96 році що провалився будинок, тролейбус повний з людьми переїхав і зробилася велика вирва в глибину 4 метри, добре що ще ніхто не постраждав, - зізнався місцевий мешканець пан Ярослав.

Через постійну вологість у підвалі в оселях людей з’явилися тріщини. Ольга Чайківська каже, уже втомилася від постійних ремонтів.

Ці тріщини вони стають більшими і все йде ніби як до будинку, осідає, таке враження що будинок падає на дорогу, ще трошки і може будинок обвалитися. Спати ну ти спиш як на вулкані, ти буквально ходиш на цьому ліжку, - розповіла місцева мешканка Ольга Чайківська.

Через загрозу обвалу будинку старенька пані Анна боїться засинати.

Хата ціла труситься і ми мусимо пильнувати на шафах чи на антресолях, мусимо посувати, бо вона зсувається, ота тріщина тут цілий час, то ми так стараємось її підмазувати, - наголосила жителька пані Анна. 

Страждають люди і від постійних перебоїв світла, бо кабель часто підтоплює. Від травня мешканці будинків вже не одноразово зверталися в усі можливі інстанції з проханням полагодити каналізаційну мережу, натомість чули лише обіцянки.

Сьогодні 15 липня – відповіді ніякої, жодної. Наша влада взагалі не думає про нас, 3 місяці боремось, всі сусіди, стоять і всі нюхають, дихають, не вийти на вулицю, не випрати, не помитися, - додав місцевий житель пан Владислав. 

У Галицькій райадміністрації кажуть, тендер на виконання протиаварійних робіт був оголошений 1 липня. Вартість заміни каналізаційного колектора становить 400 тисяч гривень.

19 числа закінчується прийом заявок на цей тендер і 20 числа в 14:47 відбудеться в програмі "Prozzoro" цей тендер, має бути не менше 2 учасників. На протязі 10 днів наші тендеристи перевіряють пакет документів, щоб він повністю відповідав закону, і з 02.08 можна вже заключати угоду на виконання ремонтних робіт, - повідомила  начальниця відділу житлового господарства Галицької райадміністрації Галина Кушка.

Люди наголошують, якщо протиаварійні роботи так і не стартують найближчим часом, готові нести фекалії під стіни райадміністрації. 

 

Читайте також
У Львові обвалився балкон: які причини та хто за це відповідає (відео) У Львові обвалився балкон: які причини та хто за це відповідає (відео)
У будинку на вулиці Клепарівській у подвір’ї частково обвалився балкон, на якому в той момент були люди. Мешканці кажуть, що подібної ситуації були готові вже давно. Бо балкони перебувають в аварійному стані і потребують ремонту вже тривалий час.
Суцільне бездоріжжя: у Львові мешканці однієї із вулиць нарікають на стан доріг (відео) Суцільне бездоріжжя: у Львові мешканці однієї із вулиць нарікають на стан доріг (відео)
На суцільне бездоріжжя нарікають мешканці вулиці Алішера Навої. І це попри те, що чиновники обіцяли розпочати ремонт у 2021 році. Однак кошти в бюджеті міста так і не передбачили.
У Львові посеред подвір'я багатоквартирного будинку утворилось провалля (відео) У Львові посеред подвір'я багатоквартирного будинку утворилось провалля (відео)
У подвір’ї багатоквартирного будинку на вулиці Перемиській, 14 наприкінці серпня утворилася яма, яка щогодини стає більшою та поглинає у себе все навколо.
Loading...
Load next