У Львові під час демонтажу Монумента слави знайшли бронзову капсулу часу (фото)

У Львові під час демонтажу Монумента слави знайшли бронзову капсулу часу (фото)
Відкрити її працівникам музею дозволи лише за п'ять днів після знахідки.

У середу, 28 липня під час демонтажу радянського Монументу слави робітники знайшли металевий тубус, його дозволили відкрити лише через п'ять днів після знахідки. 

Про це повідомила директорка музею Ольга Гончар, інформує ZAXID.NET. 

Працівники музею «Територія терору» зазначають, що знайшли всередині металевої капсули кілька аркушів паперу зі списками працівників львівського заводу, на якому були виготовлені фігури радянського воїна та Батьківщини-матері. 

Всередині в капсулі були шість листків формату А4. Вони були акуратно загорнені в пергамент і тканину. На листках написані імена людей, які були задіяні у виготовлені скульптур радянського воїна та Батьківщини-матері, біля імен є дати народження цих людей. Будемо пробувати з ними сконтактуватися, або вже з їхніми нащадками, – розповіла директорка музею.

 

Капсула виготовлена вона з бронзи, має циліндричну форму. Заклали її ймовірно у 1970 році, коли і встановили пам'ятник. Знайшли капсулу в ногах Батьківщини-матері під час демонтажу.   Спершу знахідку оглянули правоохоронці та працівники ДСНС, вони підтвердили її безпечність.

Перший список має назву «Список передовиков производства Львовского паравозо-вагоноремонтного завода имени ХХІІ съезда КП Украины». У ньому записано 108 людей. Інший - «Список передовиков производства, ветеранов труда и войны, участников освобождения и восстановления промышленности г. Львова», у ньому - 54. 

Нагадаємо, що 23 липня у Львові на вулиці Стрийській остаточно демонтували радянський Монумент слави. Усі частини колишнього монументу відвезли до музею "Територія терору".

 


 

Читайте також
У Львові повністю демонтують Монумент Слави (відео) У Львові повністю демонтують Монумент Слави (відео)
У Львові продовжують розбирати елементи споруди радянських часів, розташованої на вулиці Стийській. Хоч процес розпочали ще у 2019-му, та через фактори такі, як пандемія коронавірусу, брак коштів та погодні умови усе затягнулося.
У сквері Гідності на Сихові зносять двоповерхову споруду (відео) У сквері Гідності на Сихові зносять двоповерхову споруду (відео)
У сквері Гідності на Сихові зносять двоповерховий об’єкт, який створив загрозу для відвідувачів скверу.
У Львові заклали капсулу часу для центру ментального здоров'я в межах проєкту Unbroken У Львові заклали капсулу часу для центру ментального здоров'я в межах проєкту Unbroken
У Львові заклади капсулу часу під майбутній центр ментального здоров’я, що буде відноситися до екосистему національного реабілітаційного центру Unbroken
Loading...
Load next