У Львові повністю демонтують Монумент Слави (відео)

У Львові повністю демонтують Монумент Слави (відео)
У Львові продовжують розбирати елементи споруди радянських часів, розташованої на вулиці Стийській. Хоч процес розпочали ще у 2019-му, та через фактори такі, як пандемія коронавірусу, брак коштів та погодні умови усе затягнулося.

Ветерани АТО наголошують, що окрім безпосередньо бойових дій на Сході України, триває війна інформаційна та, зокрема, символів. Бо проросійські сили використовують такі пам’ятки як аргумент начебто спільної історії, з огляду на перемогу у Другій світовій війні. 

- Цей символ в рамках закону про декомунізацію  мав би бути усунутий, бо там немає прізвищ загиблих, які би там були поховані, а це просто пам’ятник, який уславлює радянського солдата, які вже на цій території, після війни, продовжували вбивати українців, - каже народний герой України Тимур Баротов.

Після того, як розібрали першу частину барельєфу, кажуть посадовці, виникли проблеми з демонтажем решти споруди. Тому зараз думають над тим, як надалі продовжуватимуть процес. Але це - лише перша стадія.

- Друга стадія це вже безпосередньо самі конструкції, тобто ця сама плита. Вона буде демонтовуватися іншим шляхом, це так як і минулого разу ви знаєте був замовлений був окремий проект. Так само цей проект вже  є готовий. І після завершення барельєфів ми вже перейдемо до другої станції, - розповідає перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

А на місці демонтованого монумента у майбутньому облаштують громадський простір.

- Ми хочемо, щоб він мав сильне навантаження з точки зору тої великої честі, яку ми маємо віддавати захисникам України, які сьогодні захищають нашу державу й так само ми хочемо зробити це в контексті, щоби говорити про наших героїв УПА, щоб ми провели цілу лінійку тих то боровся й бореться й буде боротися за незалежність нашої держави, - додає Москаленко.

Наразі посадовці не можуть назвати точні терміни, коли ж повністю завершиться демонтаж Монумента Слави. Запевняють, що завершать усі роботи найближчим часом.
 

Читайте також
У Львові під час демонтажу Монумента слави знайшли бронзову капсулу часу (фото) У Львові під час демонтажу Монумента слави знайшли бронзову капсулу часу (фото)
Відкрити її працівникам музею дозволи лише за п'ять днів після знахідки.
Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео) Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео)
Вимушено переміщені люди можуть отримати тут усе необхідне. Львів’ян можуть долучитися, поділившись речами, які не використовують.
Loading...
Load next