У Львові демонтували радянський Монумент слави (відео)

У Львові демонтували радянський Монумент слави (відео)
Прибрали два останні елементи - фігури воїна і Батьківщини-матері. Монумент Слави відвезли до музею "Територія терору".

У Львові на вулиці Стрийській остаточно демонтували радянський Монумент слави. Учора, 23 липня, завершили останній етап – зняли дві бронзові фігури – Батьківщини-матері та воїна-червоноармійця. Усі частини колишнього монументу відвезли до музею "Територія терору".

Про це повідомляє видання Zaxid.net.

Відомо, що на місці радянського пам'ятника поблизу центру Львова облаштують сквер пам'яті Героїв України, підземний паркінг, велодоріжку, а також у планах є встановлення станції канатної дороги. Окрім цього ймовірно на місці монументу обладнають безбар'єрний спуск до парку імені Івана Франка.

Зокрема, окрім фігур Батьківщини-матері та воїна, шість горельєфів, які були розташовані на стелі, демонтовано і також перевезено до музею "Територія терору".

У музеї уже розробили екскурсію для відвідувачів. Кажуть: можна дізнатися чимало цікавого про авторів монументу, їхні життєві історії. Горельєфи в музеї планують зібрати для експозиції. Однак зізнаються: чимало деталей деформовані та понищені, адже зроблені із доволі тонкої міді.

Зазначимо, що у радянський час цей пам’ятник називали "Монументом бойової слави Збройних сил Радянського Союзу", який встановили у травні 1970 року. 

Відео "Радіо Свобода".

Читайте також
Сигнал «Повітряна тривога» у Львові залишається незмінним (відео) Сигнал «Повітряна тривога» у Львові залишається незмінним (відео)
При загрозі або виникненні НС є сигнал УВАГА ВСІМ! – це уривчасте звучання сирен, після якого ТБ, радіо та гучномовці передають повідомлення від органів влади.
Довелось витягувати з автомобіля: на Львівщині водій застряг в авто після зіткнення зі стовпом Довелось витягувати з автомобіля: на Львівщині водій застряг в авто після зіткнення зі стовпом
У Самборі, що у Львівській області водій легковика в‘їхав у електроопору. Щоб витягнути чоловіка з машини, довелось викликати рятувальників.
Loading...
Load next