У Львові проводять майстер-класи з оновлення пам'яток архітектури (відео)

У Львові проводять майстер-класи з оновлення пам'яток архітектури (відео)
У межах заходу кожен охочий може долучитися до оновлення скульптури на вулиці Погулянка, 20 у будні з 10-ї до 14-ї години.

У Львові кожен охочий в межах заходу "Дні Реставрації" може опанувати для себе мистецтво оновлення скульптури. Пам’ятник, над яким зараз працюють фахівці, наразі не ідентифікований. Вважається, що це може бути скульптура святого Антонія, або ж просто монаха з дитиною. Люди ж, які вирішили взяти участь у реставрації, розповідають, що процес доволі кропіткий.

Зачищаємо старі нашарування цементу, які були зроблені, як наголошує пан Андрій, на початку 20-го століття. Виводимо бруд, який нашарувався протягом цих 100 років. Попередньо було виведення солі, але це без нас. Ми приймали участь в знятті целюлози, на якій залишалася ця сіль, - розповів учасник процесу реставрації Юрій Зубов.

Насамперед учасників цікавить мереження історичної спадщини Львова. Тому цей досвід може їм знадобитися у майбутньому.

Хочу для себе дізнатися як це має робитися правильно. Тобто, як  і з чого все. Яка хімія тут використовується, як очистити скульптуру. І можливо колись, я й сама зможу колись долучитися правильно, а не як не будь, - наголосила учасниця процесу реставрації Леся Квятковська.

Орієнтовно цю статую створили на початку 20-го століття. Її часто переміщали допоки не розташували за адресою вул. Погулянка, 20. Коли ж до неї все-таки добралися реставратори, то помітили на скульптурі сліди цементу органічних речовин, які псували оригінальне каміння. Очистка від цього бруду - це лише перший етап усього процесу.

Після чого будемо переходити до консерваційного етапу, який полягатиме в укріпленні структури каменю спеціальною кремнієвою органікою, яку нам нададуть партнери з Заходу. Представництво "Ремерс". Після чого ми проведемо доповнення й відновлення усіх цих елементів, - повідомив скульптор Андрій Федоришин.

Також один день в межах цього творчого заходу виділять реставрації на території Личаківського цвинтаря.  

Тому, що там після буревіїв є багато понищених скульптур. Тому ми наступного тижня один з днів виберемо піти і одну з скульптур в польових умовах відновити, ті елементи тобто, які відкололися, відбилися, - додав кульптор Андрій Федоришин.

Триватимуть "Дні реставрації" до 13-го серпня включно. Усі охочі можуть долучитися до оновлення скульптури на вулиці Погулянка, 20 у будні з 10-ї до 14-ї години. 

 

Читайте також
У Львові розпочали реставрацію балкону на фасаді понад 100-річного будинку У Львові розпочали реставрацію балкону на фасаді понад 100-річного будинку
Споруда на вул. Кирила і Мефодія є пам’яткою архітектури, а процес відновлення балкону відбувається по програмі співфінансування.
На Личаківському цвинтарі реставрують родинні каплиці (відео) На Личаківському цвинтарі реставрують родинні каплиці (відео)
У Львові триває реставрація родинних каплиць на Личаківському кладовищі, яка відбувається за підтримки польських колег.
Творче дозвілля для малечі: у Львові провели майстер-клас з виготовлення дерев'яних фігур (відео) Творче дозвілля для малечі: у Львові провели майстер-клас з виготовлення дерев'яних фігур (відео)
Представники компанії "LEV Development" спільно зі скульптором Антоном Лубієм провели майстер-клас для дітей із виготовлення фігур з дерева у Малоголосківсьму парку.
Loading...
Load next