Грудне вигодовування: в перинатальному центрі відкрили школу для породіль (відео)

Грудне вигодовування: в перинатальному центрі відкрили школу для породіль (відео)
Породіль навчатимуть як правильно годувати дитину, прикладати, а також розкажуть поради, при виникненні будь-яких ускладнень.

 Впродовж перших місяців життя дитинки закладається основа її майбутнього здоров’я. І єдиним натуральним джерелом захисту для малюка є материнське молоко. У ньому містяться абсолютно усі поживні речовини та мікроелементи, які необхідні для розвитку немовляти.

 Замінити ні одна суміш грудне молоко на сьогоднішній день не може, оскільки грудне молоко для кожної дитини, під кожне годування відрізняється і складом за мікро, макро, елементами, вмістом біологічно-активних речовин, яких налічується понад  сотні в грудному молоці і чого ніколи не буде досягнуто жодним виробником замінника грудного молока, - сказала завідувачка кафедри педіатрії і неонатології Львівського національного медуніверситету ім. Д. Галицького Марія Кісільова.

Марія це знає і розуміє не лише як фахівець, але і як мама. Адже вигодувала трьох своїх дітей, і четверта, яка народилась всього тиждень назад, так само отримує мамине молоко.

Це є вплив на розвиток імунної системи, на становлення мікробіоценозу, на антиінфекційний захист, на повноцінність формування психічного здоровя, відчуття захищеності, безпеки, контакту з матірю, формування довіри між мамою і дитиною, - додала Марія Кісільова.

Окрім того, що варто знати наскільки материнське молоко є корисне для дитинки, не менш важливо правильно годувати малюка. І, як розповідають самі породіллі, при першій вагітності допомога дуже потрібна.

Перший раз, перша дитинка і ну не все знаєш.

 Нам розказували так в пологовому як прикладати до грудей, як правильно годувати, - розповіла породілля Ольга.

Спеціалісти Львівського обласного перинатального центру вже з власного досвіду знають і бачать, як важливо жінкам підготуватись до годування дитини. Саме тому у медзакладі відкрили школу грудного вигодовування.

Нам дуже приємно, що саме сьогодні, фактично в початок тижня грудного вигодовування ми відкриваємо школу грудного вигодовування, ми на це чекали дуже багато років, тому що після ремонту в 13 році, який почався до сих пір в нас була перерва в нашій діяльності, - зазначила експертка з питань грудного вигодовування департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ольга Шлемкевич.

 Наше завдання є просто навчити від початку як правильно прикласти дитину, сказати, навчити, шо від чого залежить грудне годування і очевидно теж повторюся той фактор, який зараз дуже сильно впливає шо ми вже подивилися з моменту як карантин почався – тривожність, - наголосила акушер-гінеколог, лактолог Львівського обласного перинатального центру Людмила Жук.

 Варто зазначити, що готуватись до вигодовування дитинки потрібно ще з моменту зачаття.

Надзвичайно важливий фактор для жінки це є емоційний її стан, адже один із гормонів, який є дуже важливий для того щоб була достатня кількість молока це є гормон окситоцин, який я називаю гормоном настрою і любові через те, що він дуже залежний від емоцій мами і тому мамі має створювати позитивні емоції, вона має бути в спокої, - заявила експертка з питань грудного вигодовування департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ольга Шлемкевич.

Є невеликий відсоток жінок, які через певні проблеми не можуть вигодувати малюків самі. Тому, щоб усі дітки могли отримати природне харчування, в перинатальному центрі активно працюють над реалізацією ще одного великого проекту. Вже згодом тут має запрацювати банк грудного молока.

 

Читайте також
Відкриття оновленого пологового відділення у Львові (відео) Відкриття оновленого пологового відділення у Львові (відео)
Тут запрацюють відділення екстрагенітальної патології, патології вагітності, неонатального догляду, інтенсивного та постінтенсивного лікування новонароджених.
Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни
Перші рейси здійснюватимуться на початку липня.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next