Стартував прийом заявок на Премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО

Стартував прийом заявок на Премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО
Почали приймати заявки на Премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО. Цього разу окрім традиційного переможця додатково обиратимуть найкращий твір, який буде рефлексією автора на тему війни.


Від сьогодні й до 24 березня прийматимуться заявки на Премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО. Цього разу окрім традиційного переможця додатково обиратимуть найкращий твір, який буде рефлексією автора на тему війни. Грошові винагороди профінансує естонське місто Тарту.

Ми приймаємо зараз заявки насамперед онлайн, можна вже за деякий час відкрити наші аплікації й вже починати давати ці заявки. Подавати заявки можуть ті організації, які працюють в сфері культури, літератури та мистецтва. Тобто ми розширили цей спектр для того щоб організації, які зараз активно спів діють з авторами, які потенційно муть подаватися на другу відзнаку могли подаватися також і їх можна було б подати, - каже Богдана Брилинська, голова офісу «Львів - місто літератури ЮНЕСКО».

Премію вручатимуть одразу за 2 роки, оскільки минулого року захід не проводився.

Нам дуже важливо те, що українці залишаються притомними людьми й вони все ще продовжують робити, писати літературу. Тому що література свідчить про нас, у наступних поколіннях, десятиліттях ця література, - розповіла Ірина Старовойт, голова журі Премія Львова – міста літератури ЮНЕСКО.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next