Навчальний рік у школі: у Львові дітлахи та їх батьки готуються до 1 вересня (відео)

Навчальний рік у школі: у Львові дітлахи та їх батьки готуються до 1 вересня (відео)
До початку нового навчального року залишилось менше місяця. Батьки квапляться придбати для своїх дітлахів усе необхідне.

Рівно за 3 тижні у львівських школах пролунає перший дзвоник. Батьки уже розпочали активну підготовку до нового навчального року. Нині на закупи вирушила Галина із семирічною Віталіною. Дівчинка збирається до другого класу. Відтак невелику частину канцелярського краму має з попереднього навчального року.

Олівчики в нас залишились з минулого року, тому ми олівчики не будемо купувати, фломастери будемо купувати, пластелін.

Кольоровий папір будемо купувати, тому що на заняттях вони багато роблять і це відповідно постійно потрібно, - розповіла мати школярки Віталіни Галина Бевз.

Також цьогоріч Віталінці потрібні нові зошити в клітинку та лінійку. Найдешевші коштують 2 гривні. Ціна залежить від кількості аркушів та наявності гарних малюнків.

Вподобала дівчинка і новий пенал.

Продавці розповідають, поки що ажіотажу на базарі немає. Тож вибір канцелярського краму – на будь-який смак і гаманець.

Тиждень перед школою і тоді буде в нас ажіотаж ми так думаємо. – Що зараз найбільше розбирають? – Потрошки беруть: кілька зошитів, ручки, фломастери, перший клас все потрібно, самі розумієте, - зазначила продавчиня Надія.

Оскільки Віталінка – шульга, для неї шукали спеціальні ножиці, однак на базарі були тільки звичайні.

Врешті вибір дівчинки зупинився на новій точилці для олівців, стаканчику для змішування фарб та закладках-стікерах.

Наступний крок – покупка портфеля. Вартість звичайних дитячих ранців стартує від півтисячі гривень. При виборі рюкзачка родина дивиться не лише на яскраву обгортку, а і його комплектацію.

Ранець має бути одночасно легким та містким.

На іноземну мову йдуть великі зошити які потрібно щоб вони не загинались і гарно поміщались, бажано щоб були підніжки, тому що діти люблять ставити, щоб воно одразу не замазувалось, - відзначила Галина.

На заключному етапі зборів до школи – закупівля одягу. Розпочали із пошуку святкової вишиванки, в якій Віталінка красуватиметься на лінійці.

Ціна на національний одяг для дітлахів стартує від 500 гривень.

Вище це до котрої може бути? – На дитину 700 грн. – А це від якого до якого віку? – До 14 років ще може бути, - повідомила продавчиня Олена. 

Майже у таку ж саму ціну і спортивні костюми для занять фізкультурою.

А от із пошуком шкільної форми в родини виникли труднощі.

Лише в одному місці ми побачили шкільну форму, вартість її дуже смішна, 250 грн за сарафан для дівчинки, поспілкувавшись з продавцем вона пояснила що зараз не у всіх школах форма є обов'язковою, а ті школи які мають форму вони закуповують гуртом, - сказала мати школярки. 

Відтак шкільне вбрання для Віталінки шукатимуть у магазинах. Галина розповідає, подекуди у крамницях ціни на одяг нижчі ніж на базарі. До того ж у багатьох магазинах можна отримати приємний бонус у вигляді кешбеку. Минулого року зібрати Віталінку з нуля у перший клас обійшлося Галині у 6 тисяч гривень.

Я думаю що цьогорічні покупки обійдуться в районі півтори тисячі, тому що в нас дуже багато речей залишилось з минулого року, ми зараз дрібниці докуповуємо, - зазначила Галина. 

Галина розповідає, також має старшого сина Віктора. Хлопець збирається до 10 класу.

Старший собі купує кілька зошитів які йому необхідні і ручки, тобто зі старшим немає якихось суттєвих витрат. Якщо не купувати спортивний костюм, піджак, а лише канцтовари, я думаю це в районі до 1000 гривень, - додала мати школярки. 

Відтак Галина радить не заощаджувати на одязі для дитини, і купити вбрання із якісних матеріалів, яке прослужить дитині не один рік.  

 

Читайте також
Перше вересня у Львові: школярі знову повернулися за парти у звичному форматі навчання (відео) Перше вересня у Львові: школярі знову повернулися за парти у звичному форматі навчання (відео)
Школярі повернулися за парти і звикають до звичайного формату навчання. А першокурсники склали присяги і вже готові здобувати знання, щоб опанувати майбутню професію.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Дистанційне навчання у школах Львова: скільки освітніх закладів зможуть працювати в форматі наживо (відео) Дистанційне навчання у школах Львова: скільки освітніх закладів зможуть працювати в форматі наживо (відео)
Зростання кількості інфікованих ковідом та темпи вакцинації. В області заговорили про можливе посилення карантину.
Loading...
Load next