У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)

У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.

У Львові після переходу до "жовтої" зони карантинних обмежень працюватимуть всі школи, незалежно від того, скільки відсотків вчителів у них вакциновано. Проте, раніше Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що у звичному режимі буде дозволено працювати лише тим навчальним закладам, де вакциновані принаймні одною дозою 80% працівників. Однак, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у львівських школах вчителі муситимуть лише показати сертифікат про вакцинацію від COVID-19, довідку чи ПЛР-тест.

Про це мер міста повідомив під час ранкового ефіру на радіо "Люкс FM", інформує пресслужба ЛМР. 

Ми не можемо розбалансувати навчальний процес, тим більше, що ми не знаємо, що нас чекає через місяць-два. Ми завжди ще можемо перейти на онлайн-навчання. Дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі використовуємо кожен день очного навчання, дотримуючись всіх норм безпеки, - наголосив міський голова.

Однак, Садовий додав, що знає про вимогу уряду щодо шкіл та вакцинації 80% вчителів, але зазначив, що це "нереально, адже Україна досить пізно, порівняно з іншими країнами в ЄС, почала вакцинацію".

Додам, що потрібно дбати про своє здоров’я. Якщо людина себе погано почуває, вона має сидіти вдома. Не потрібно з першими ознаками захворювання йти на роботу і показувати свій героїзм, адже сьогодні такі дії можуть вартувати життя іншим, - підсумував мер. 

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що близько 85% шкіл Львівщини припиняють навчання з четверга. Університети ж переходять на змішану форму навчання. Це пов'язано із тим, що Україна перейшла до "жовтої" карантинної зони. 

Університети ж переходять на змішану форму навчання. Тим часом львів’янам, як і решті українцям, слід готуватися до нових-старих правил. Тепер "жовта" карантинна зона - це масові заходи лише, якщо на одну людину є щонайменше 4 кв. метри площі. Не більше 4 людей за столиком у ресторані та й це за умови, що  відстань між столами - мінімум 1,5 метри. Обов'язкове носіння масок у приміщеннях та дистанція у 1,5 метри. На роботу спортивних залів та кінотеатрів також чекають обмеження. 

 

Читайте також
"Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео) "Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео)
В місті після переходу до "жовтої" зони карантину працюють всі школи, незалежно від того, скільки відсотків вчителів вакциновано.
У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео) У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео)
Міська комісія ТЕБ і НС вирішила все ж таки посилити карантинні обмеження у Львові внаслідок стрімкого поширення коронавірусу серед населення. Зокрема, учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання, а також призупиняють планові госпіталізації та операції у лікарнях.
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
Loading...
Load next