На Львівщині судитимуть хірурга через смерть пацієнта

На Львівщині судитимуть хірурга через смерть пацієнта
Медик вчасно не госпіталізував 23-річного пацієнта, і той помер. Підозрюваному загрожує до двох років позбавлення волі.

На Львівщині правоохоронці затримали лікаря-хірурга, недбалість якого призвела до смерті пацієнта.

Про це повідомила пресслужба поліції Львівщини. 

Правоохоронці під час досудового розслідування встановили, що 38-річний мешканець Львівського району, лікар-хірург однієї з районних лікарень, недооцінив стан 23-річного пацієнта, який звернувся до медзакладу.

Медик не забезпечив належного обстеження, не госпіталізував його та не надав необхідної медичної допомоги, внаслідок чого пацієнт невдовзі помер від ускладнень.

Слідчі повідомили лікареві про підозру в "неналежному виконанні професійних обов'язків". Якщо провину чоловіка доведуть у суді, йому загрожуватиме до 5 років позбавлення права обіймати певні посади, до 2 років виправних робіт, до 2 років обмеження волі або позбавлення волі на той самий термін.

Читайте також
Небезпечні плазуни на Львівщині: цими вихідними на Стрийщині госпіталізували 2 осіб після нападу змій (відео) Небезпечні плазуни на Львівщині: цими вихідними на Стрийщині госпіталізували 2 осіб після нападу змій (відео)
На Львівщині почали фіксувати напади плазунів на людей. Втім фахівці переконують, що це стається через необережне поводження та незнання правил відповідних поведінки під час зустрічі із змією.
Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію
Лікар розповів, що у дитини діагностували судомний синдром. Що сталою причиною їх виникнення поки що не відомо.
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
Loading...
Load next