"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)

"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.

Показники "червоної" зони перевищує Львівщина. Напередодні в області зафіксували 943 нових хворих на коронавірус. До того ж уже не перший день поспіль ми перетинаємо граничну позначку в 65% завантаженості ліжок з киснем. Якщо ж ця ситуація за добу не зміниться, за словами керівника обласного департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, державна комісія ТЕБ і НС ймовірно вирішить про переведення область у "червону" зону епіднебезпеки.

Окрім того, ми спостерігаємо протягом останнього тижня достатньо високий показник госпіталізації пацієнтів. Я нагадаю, що це є показник, який характеризує кількість госпіталізованих осіб на 100 тисяч населення. Якщо гранично допустимою нормою є 60%, то ми зараз є далеко за 70%, - повідомив керівник департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

До слова, "ковід" помолодшав. Львівський "ОХМАТДИТ" – наразі єдина установа, що надає допомогу дітям з коронавірусом. Зараз на лікуванні у лікарні перебуває 40 ковід-пацієнтів. Ще 6 дітей поступило з підозрою. 

Є одна трьохмісячна дитина. Вона вкрай у важкому стані, яка перебуває у реанімаційному відділенні на апараті штучної вентиляції легень. На фоні лікування стан дитини є з позитивною динамікою. Також є одна дитина, яка народжена від ковідної мами. Стан дитини є також середньої важкості, - розповів в.о. директора лікарні "ОХМАТДИТ" Богдан Мальований.

Водночас медики переконують: попри такі високі показники навантаженості й захворюваності, ситуація залишається контрольованою, хоч режим роботи є напруженим і посиленим.

 

 

Читайте також
Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео) Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео)
Львівщина впродовж останніх декількох днів лідирує серед інших областей за кількістю хворих на ковід.
Львівщина готується до впровадження "червоної" зони карантину (відео) Львівщина готується до впровадження "червоної" зони карантину (відео)
За інформацією ЛОДА, наразі у Львівській області зафіксували 159 411 випадків коронавірусу. Із початку пандемії від недуги померли 4 086 хворих, натомість одужали - 138 678.
В Україні за добу виявили майже 19 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні за добу виявили майже 19 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19
За весь час пандемії в Україні коронавірус виявили у 2 679 185 осіб, із них 2 344 799 особи одужали, а 61 843 людини померли.
Loading...
Load next