"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)

"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.

Показники "червоної" зони перевищує Львівщина. Напередодні в області зафіксували 943 нових хворих на коронавірус. До того ж уже не перший день поспіль ми перетинаємо граничну позначку в 65% завантаженості ліжок з киснем. Якщо ж ця ситуація за добу не зміниться, за словами керівника обласного департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, державна комісія ТЕБ і НС ймовірно вирішить про переведення область у "червону" зону епіднебезпеки.

Окрім того, ми спостерігаємо протягом останнього тижня достатньо високий показник госпіталізації пацієнтів. Я нагадаю, що це є показник, який характеризує кількість госпіталізованих осіб на 100 тисяч населення. Якщо гранично допустимою нормою є 60%, то ми зараз є далеко за 70%, - повідомив керівник департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

До слова, "ковід" помолодшав. Львівський "ОХМАТДИТ" – наразі єдина установа, що надає допомогу дітям з коронавірусом. Зараз на лікуванні у лікарні перебуває 40 ковід-пацієнтів. Ще 6 дітей поступило з підозрою. 

Є одна трьохмісячна дитина. Вона вкрай у важкому стані, яка перебуває у реанімаційному відділенні на апараті штучної вентиляції легень. На фоні лікування стан дитини є з позитивною динамікою. Також є одна дитина, яка народжена від ковідної мами. Стан дитини є також середньої важкості, - розповів в.о. директора лікарні "ОХМАТДИТ" Богдан Мальований.

Водночас медики переконують: попри такі високі показники навантаженості й захворюваності, ситуація залишається контрольованою, хоч режим роботи є напруженим і посиленим.

 

 

Читайте також
В Україні за добу підтвердили понад 11 тисяч нових випадків COVID-19 В Україні за добу підтвердили понад 11 тисяч нових випадків COVID-19
В Україні впродовж останньої доби підтвердили 11 757 випадків інфікування коронавірусом. Серед інфікованих 1 054 дитини та 242 медпрацівників.
Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео) Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео)
Львівщина впродовж останніх декількох днів лідирує серед інших областей за кількістю хворих на ковід.
Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео) Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео)
Одноразові маски та рукавички – за минулий рік на Львівщині нарахували 155 тонн "ковідного" сміття.
Loading...
Load next