Небезпечні плазуни на Львівщині: цими вихідними на Стрийщині госпіталізували 2 осіб після нападу змій (відео)

Небезпечні плазуни на Львівщині: цими вихідними на Стрийщині госпіталізували 2 осіб після нападу змій (відео)
На Львівщині почали фіксувати напади плазунів на людей. Втім фахівці переконують, що це стається через необережне поводження та незнання правил відповідних поведінки під час зустрічі із змією.

Із настанням літнього сезону на Львівщині побільшало випадків укусів гадюк. Однак, спеціалісти кажуть, що плазуни спеціально не кусатимуть людину, тільки якщо їх спровокувати. Щоб цього не трапилося варто знати лише декілька базових правил поведінки при зустрічі зі змією.

Ви мусите тримати змію в полі зору. Подивитися наліво і направо, знайти собі якійсь обхідний шлях і не роблячи різких рухів зробити два кроки назад. А потім справа або зліва її обійти. От такі основні дії, - повідомив директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

Це стосується як отруйних, так і ні. До речі, з перших в нас водиться тільки гадюка і здебільшого її укус не є смертельним. Летальні наслідки може спричинити лише напад на верхню частину тіла та якщо у потерпілого є серйозні проблеми зі здоров’ям. Збільшення випадків зустрічі з плазунами зараз зумовлені двома факторами, - кажуть натуралісти. Люди стали частіше відпочивати на природі, а другий це власне погодні умови.

От така температура і вологість, яка існує зараз останні 10 днів вона призводить до того, що змії активно переміщаються по своїй мисливській території шукають поживу, шукають на що полювати. І якщо вполюють, то потім після цього знаходяться на відкритому місці, прогріваються та перетравлюють цю їжу, - додав директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

Основна їжа – це миші, тож на людей вони спеціально не полюють, але якщо вас все ж вкусив плазун не треба намагатися собі допомогти народними методами, - кажуть лікарі. Тобто відсмоктувати отруту з рани або ж накладати якісь джгути категорично заборонено.

Потрібно знерухоміти пацієнта, він має лежати не рухаючись, на трошки підвищеному положенні тіла нога, якщо вкусили за ногу, або  інше місце укусу, звільнити від одягу і якщо є можливість обробити антисептиком. Більше нічого: ніяких мазей, кремів, відсмоктувань, скальпельних розрізів, витягувань – нічого не потрібно, - зазначила завідувачка реанімаційного відділення лікарні швидкої медичної допомоги Наталія Матолінець. 

Людей з укусами госпіталізують в обласну лікарню, де є спеціальна сироватка анатоксин. Однак допомогу за потреби вам можуть надати й в інших лікарнях.

Якщо по якихось причинах пацієнт потрапляє в нашу клініку, або потрапляє в іншу клініку, то залежно від стадії наскільки важким є прояви, бо це в основному є види алергічних реакцій, ми проводимо в першу чергу протиалергічну терапію і вирішуємо питання потрібно чи не потрібно зв’язуватися з клінікою на введення сироваток анатоксинів, - наголосила завідувачка реанімаційного відділення лікарні швидкої медичної допомоги Наталія Матолінець.

До слова, щонайменше за останні 2 роки не було зафіксовано жодного факту смерті після укусу гадюки на території нашої області.
 

 

Читайте також
На Львівщині судитимуть хірурга через смерть пацієнта На Львівщині судитимуть хірурга через смерть пацієнта
Медик вчасно не госпіталізував 23-річного пацієнта, і той помер. Підозрюваному загрожує до двох років позбавлення волі.
Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію
Лікар розповів, що у дитини діагностували судомний синдром. Що сталою причиною їх виникнення поки що не відомо.
Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео) Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео)
Одноразові маски та рукавички – за минулий рік на Львівщині нарахували 155 тонн "ковідного" сміття.
Loading...
Load next