Підприємці Львівщини: гроші, співпраця, розвиток бізнесу та нові робочі місця (відео)

Підприємці Львівщини: гроші, співпраця, розвиток бізнесу та нові робочі місця (відео)
Гроші, співпраця, розвиток бізнесу та створення нових робочих місць. Львівщина серед лідерів щодо впровадження інвестиційних кредитів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%". Тож на часі впровадження пілотного проєкту "0% річних на реалізацію інвестиційних проєктів для мікро-, малого та середнього підприємництва Львівської області".

Допомога малому та середньому бізнесу. Менший відсоток ставки кредиту у відповідь на створення нових робочих місць. В Україні продовжують популяризувати та реалізовувати держпрограму "Доступні кредити 5-7-9%". Тепер ж в амбітних планах втілення нульового відсотка річних на інвестиційні проєкти.

Ми плануємо трохи переформатувати таки, щоб підсилити інвестиційну складову. Сьогоднішня подія - це один із кроків такого переформатування. Це горизонтальне масштабування програми, яке головне в чому полягає відмінність - це об'єднання двох бюджетів, державного та місцевого, - наголосив виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон.

 

Ініціатива Львівської області в тому, щоб ще зробити ці кредити більш доступними. Ми хочемо компенсувати відсотки і довести відсоткову ставку до 0. Можливо це не такі великі кошти, але це правильна ініціатива для того, щоб створити нові робочі місця і створить додаткову вартість, - заявив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Інвестиційні кредити, як і доступні, діють для мікро-, малих та середніх підприємств. Щоправда компаніям, які виготовляють чи реалізовують алкоголь, тютюн, або ж товар чи продукцію, які здають в оренду, на цю програму розраховувати не варто.

ЛОР виділила 5 млн грн для того, щоб співфінансувати даний проект. І ми уже дали старт кілька місяців тому, коли підписали меморандум. І відповідно сьогодні вже можемо справді вже його реалізовувати. І надавати фінансовий ресурс бізнесу для того, щоб вони могли мати ці дешеві і прості кошти, які сьогодні дуже потрібні для них, - повідомив заступник голови Львівської облради Юрій Холод. 

Наразі таке кредитування можна оформити у 37 банках. Алгоритм доволі простий, кажуть банкіри. Адже прийшовши у відділення банку, фахівці усе роз’яснять та допоможуть зібрати необхідний пакет документів кожному охочому. 

Якщо ви отримуєте кредит за програмою, кредитна ставка початкова для підприємця буде 9 або 7 %. Для, щоб дану ставку знизити до 5 вам потрібно додатково на роботу приймати нових працівників. Якщо відповідно ця опція виконується, додатково ви також за умови оформлення нових працівників на роботу отримуєте додаткову компенсацію від ОДА і ви відповідно сплачуєте за кредитом нульову відсоткову ставку, - сказала керівниця напрямку розвитку місцевих та державних програм банку Наталія Коляда.

При цьому повинна успіху - це хороша бізнес ідея, наголошують фахівці. Держпрограма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала минулого року як пілотний проєкт. Тепер ж його удосконалюють та розвивають. Один з кроків - підписаний  Договір про співпрацю між Львівською облдержадміністрацією та Фондом розвитку підприємництва. 

Якщо ви для регіону створюєте та утримуєте нові робочі місця протягом року, то ви в праві отримати цю знижку, додаткову компенсацію від ЛОДА.

Ми готуємо рейтинг підприємств, які найбільше створили найбільші робочі місця і після цього йде компенсація до нуля, - зазначив Андрій Гапон.

Отож, пілотний проєкт полягає в зниженні відсоткової ставки з 9, 7 чи 5% до нуля. Тобто ці відсотки, згідно задуму, тепер компенсуватиме місцева влада. Таким чином на розвиток малого та середнього бізнесу можна отримати безвідсотковий кредит.

 

Читайте також
Сезон пікніків у Львові: скільки коштує відпочинок на природі (відео) Сезон пікніків у Львові: скільки коштує відпочинок на природі (відео)
М’ясо для шашлику, овочі та фрукти – середній кошик продуктів на 4-х осіб обійдеться приблизно у 400 гривень.
Економічний булінг: у Львові батьки викрили схему розкрадання коштів у дитсадку (фото) Економічний булінг: у Львові батьки викрили схему розкрадання коштів у дитсадку (фото)
В одному із садків Львова розгорівся скандал через добровільні внески. Батьки звернулися до влади, аби звергнути увагу на проблему.
Реконструкція старого трамвайного депо у Львові: на якому етапі ремонт приміщення (відео) Реконструкція старого трамвайного депо у Львові: на якому етапі ремонт приміщення (відео)
Новий профілакторій, мийний комплекс та заміна колії – реконструкція старого трамвайного депо на Промисловій триває. Представники "Львівелектротрансу" запевняють, що реалізація проєкту – на фінішній прямій, адже підрядники виконали 80% основних робіт.
Loading...
Load next