Пологовий будинок на Некрасова у Львові: медики вже 5-ий рік залишаються без роботи (відео)

Пологовий будинок на Некрасова у Львові: медики вже 5-ий рік залишаються без роботи (відео)
Реконструкція пологового корпусу обласної клінічної лікарні на вулиці Некрасова триває уже п’ятий рік поспіль.

Колектив акушерсько-гінекологічного корпусу Львівської обласної клінічної лікарні, що на вулиці Некрасова, нарікає на затяжний ремонт у медзакладі. Лікарі розповідають, пологове відділення закрили на реконструкцію ще на початку вересня 2017 року. Відтоді майже півтисячі працівників перебувають у скрутному становищі.

Ми хочемо працювати в свому пологовому будинку, багато хто з нас віддав йому життя - десятки років вже тут працюємо і 4 роки ми є у вимушеному простої, - повідомила лікарка-неонатолог Леся Комерницька.

Лишилися на 2/3, зарплати маленькі як на медиків, прийшлося шукати іншу роботу, хто влаштувався, хто не влаштувався. Вдома двоє дітей, життя тяжке, хочемо працювати, - розповіла акушерка-гінеколог Оксана Бугера.

Вже хотіли б ми вернутися в своє гніздечко, бо в кожному відділі на тебе дивляться як на подкідиша, важко, хочеться сюди, так відкладається від паски до різдва, від різдва до паски, це вже 5 рік пішов, - зізналась акушерка-гінеколог Олександра Мельник.

Медики кажуть, корпус мав запрацювати навесні цього року.

Ми не знаємо у зв'язку з чим він не відкривається так як ремонтні роботи є виконані на 95%, лишилося тільки встановити консолі, і на даний час ми знаємо що вони є, але їх не вмонтовують, - додала акушерка-гінеколог Галина Івасейко.

Якісь виникли такі проблеми які фінансові які вони просто штучно затягували цей процес. Ну, наприклад взяти останніх 4 місяці. Нічого не робилося, тому що у зв'язку з тим що є непорозуміння з тими людьми які вводять в нас консолі, тобто це є матеріальні моменти, - зауважив акушер-гінеколог Ігор Мальчевський.

Лікарі уже неодноразово зверталися в усі можливі інстанції, навіть до уряду та президента з проханням виділити кошти на завершення реконструкції корпусу. Нині ж із колективом зустрілася Ірина Гримак. Очільниця Львівської обласної ради підтверджує, процес відкриття відділення відтермінували, пояснюючи це юридичними колізіями із попередніми підрядниками, які виявились недобросовісними. Відтак, переконує: корпус запрацює в перших числах листопада.

Я буду з відповідною пропозицією виходити до депутатського корпусу, бо ми розуміємо що в межах жовтня місяця у нас планується сесія бюджетна і буду відповідно ініціювати питання щодо виділення додаткових коштів щоби повністю завершити процес фінансування робіт по реконструкції і будівельних частинах, закуплення обладнання і тому подібне, - повідомила голова Львівської облради Ірина Гримак.    

Загалом на ремонтні роботи уже витратили понад 70 мільйонів гривень. Оновлений акушерсько-гінекологічний корпус буде розрахованим на 110 ліжок.

Наш пологовий корпус є специфічним, тому що це є екстрагенітальна патологія, патологія вагітності, так що всі діти які будуть народжені не дай Боже передчасно вони будуть мати можливість тут також знаходитись, - заявив гендиректор КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна лікарня" Михайло Гичка.

Тим часом лікарі попереджають, якщо і цього разу процес відкриття відділення знову відтермінують, вийдуть з пікетом під стіни обласної ради.

 

Читайте також
Ремонт вулиці Хмельницького у Львові: наразі ремонтні роботи тривають на кільці з вулицею Липинського (відео) Ремонт вулиці Хмельницького у Львові: наразі ремонтні роботи тривають на кільці з вулицею Липинського (відео)
Кільце на вулицях Липинського – Б. Хмельницького перекриють для руху транспорту цими вихідними. Завершити ремонтні роботи обіцяють наступного тижня.
Реконструкція вулиці Бандери у Львові: ремонтні роботи планують закінчити до кінця року (відео) Реконструкція вулиці Бандери у Львові: ремонтні роботи планують закінчити до кінця року (відео)
Для проїзду приватного автотранспорту відкрили перехрестя вул. С. Бандери – вул. Федьковича. Тролейбуси цією ділянкою курсуватимуть від суботи.
Реорганізація руху: у Львові на вулиці Винниченка утворилося 10-метрове провалля (відео) Реорганізація руху: у Львові на вулиці Винниченка утворилося 10-метрове провалля (відео)
Старий каналізаційний колектор давно потребував ремонту, а нещодавні буревії його фактично "добили". Вулицю Винниченка відкриють для проїзду не раніше ніж через 3 тижні.
Loading...
Load next