У Дрогобичі інфекційне відділення дитячої лікарні оздобили художніми малюнками (фото)

У Дрогобичі інфекційне відділення дитячої лікарні оздобили художніми малюнками (фото)
Інфекційне відділення в дитячій лікарні у Дрогобичі оздобили художніми розписами. Створили це завдяки всеукраїнській соціальній програмі "Кольоровий світ дитинства".

Кольорова трансформація інтер’єру одного з відділень КНП "Дрогобицька міська дитяча лікарня" ДМР стала можливою завдяки втіленню усеукраїнської соціальної програми "Кольоровий світ дитинства", яку  в Україні реалізує відомий виробник лакофарбових матеріалів "Снєжка-Україна".

У 2018 році ми провели тендер на ремонт частини приміщення лікарні для того, щоб створити сучасне інфекційне дитяче відділення з комфортними умовами, ремонт тривав понад два роки. Також ми зголосилися взяти участь у проєкті "Кольоровий світ дитинства" для створення у відділенні інтер’єру з ілюстраціями, який буде милувати дитячі очі, допомагати їм почуватися спокійно, а відтак легше переносити лікування та швидше одужувати, – розповіла головна лікарка Дрогобицької міської дитячої лікарні Оксана Стебельська.

Фото: ТзОВ "Снєжка-Україна"

За її словами, сучасні підходи передбачають комплексний підхід у лікуванні та терапії пацієнтів: процес фізичного одужання пов'язаний із покращенням ментального стану – подоланням пригніченості, страху, тривожності і створенню виваженого та оптимістичного настрою для швидшого покращення самопочуття. І створення такого позитивного середовища, що допомагає мобілізувати сили для одужання, є особливо важливим, коли йдеться про боротьбу з інфекціями.

Фото: ТзОВ "Снєжка-Україна"

Відтак яскравий сюжетний інтер’єр, створений дрогобицькими художницями Зоряною Шимко та Олесею Сікорою у рамках програми "Кольоровий світ дитинства", є яскравим засобом позитивного впливу на психоемоційний стан маленьких пацієнтів. Оскільки саме він допомагатиме діткам відволікатися і розслаблятися та надихатиме на малювання.

Фото: ТзОВ "Снєжка-Україна"

Завдяки "Кольоровому світу дитинства", а це – багаторічна авторська соціальна програма ТзОВ "Снєжка-Україна", котра надає безпечні лакофарбові матеріали для розпису та знаходить художників, коридори інфекційного відділення Дрогобицької міської лікарні набули рис креативного дитячого простору. Тим часом мисткині поєднали сюжети природи усіх пір року, а головними героями малюнків є хлопчик і дівчинка, які сміливо мандрують мальовничими місцями, пізнаючи навколишній світ та зустрічаючи на своєму шляху різних тварин та казкових персонажів. Усього створено 19 художніх мотивів і розмальовано  80 м² стін.

Фото: ТзОВ "Снєжка-Україна"

Ми розуміємо проблеми лікувальних установ в Україні, тому усеукраїнським соціальним проєктом "Кольоровий світ дитинства" долучаємося до покращення умов у дитячих медичних закладах. За роки реалізації ця програма стала своєрідною кольоротерапією для малих пацієнтів. Тепер, у період боротьби з пандемією Сovid-19, підтримка медиків у лікуванні дітей є особливо важливою. 

Гадаю, у такій барвистій атмосфері дітям легко відволікатися від неприємних відчуттів, пов’язаних з лікуванням, долати стрес, і мандрувати у світ барвистих мрій. Дорослим приємно спостерігати, як діти з цікавістю та усмішками розглядають яскраві ілюстрації. Це підтверджує те, що наші зусилля і старання недаремно, - прокоментувала менеджерка з корпоративної комунікації ТзОВ "Снєжка-Україна" Галина Данилюк.

За матеріалами пресрелізу ТзОВ "Снєжка-Україна".

Читайте також
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео) Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео)
Мистецтво скла, живопису та скульптури. Юні та талановиті діти Львова, які опинилися в складних життєвих обставинах, разом із відомими українськими митцями створили спільну виставку. Усе в межах проєкту «Споріднені», який у місті проходить удруге.
Масове отруєння на Львівщині: сімнадцятьох відвідувачів ресторану у Куликові госпіталізували Масове отруєння на Львівщині: сімнадцятьох відвідувачів ресторану у Куликові госпіталізували
Стан пацієнтів медики оцінюють як середньої важкості. Серед них одинадцять дорослих та шестеро дітей.
Loading...
Load next