На честь Дня захисника і захисниці у Львові представники надзвичайних служб показали своє обладнання (відео)

На честь Дня захисника і захисниці у Львові представники надзвичайних служб показали своє обладнання (відео)
На площі перед франковим вишем правоохоронці та надзвичайники представили свою техніку та обладнання, яке щодня використовують для порятунку і збереження життя людей.

На честь Дня захисника і захисниці у Львові представники надзвичайних служб показали містянам обладнання та спецтехніку, яку вони використовують щодня для нашої безпеки. Особливо цей захід сподобався дітям, які мали змогу відчути себе рятувальниками і поліцейськими.

  • Так як в нас хлопчик, йому це цікаво, як воно виглядає, ну і швидка допомога. Дітям це завжди цікаво, допомагає оприділитися й зрозуміти навіть якісь правила. Наприклад, коли йому говориш, що їде швидка і її треба пропустити, виникає багато запитань, а так дитина може сама подивитися чим вони займаються і як це виглядає зсередини.
  • Мені дуже подобається, я таку в Києві бачила, тут мені здається більше. Й доторкнутися можна й погудіти можна, а там просто можна було сісти. І в принципі мені у Львові дуже подобається.
  • Дуже задоволені, діти дуже задоволені, випробували усі машини, що тільки можна. Включали мигалку, спілкувалися з представниками різних підрозділів. Вдячна людям, що це організували, бо дуже цікаво, дуже повчально й дуже необхідно, - зізнаються містяни.

Організатори розповідають, що таким чином люди, що присутні на виставці, можуть краще зрозуміти роботу надзвичайних служб зсередини.

Щоби в першу чергу діти могли побачити, доторкнутися, зрозуміти, що це набагато ближче ніж воно десь видно на екранах телевізора чи соцмереж. І само собою це є патріотичним вихованням для наших дітей, - повідомила начальниця відділу ювенальної превенції Нацполіції Львівщини Ольга Ковальчук. 

А вибухотехніки показували різновиди боєприпасів та знахідки часів Другої світової війни. Цей рік був напружений у їхній роботі. Але сучасне обладнання допомагає їм у цій небезпечній справі.

Використовуємо саму техніку, як роботи, як джерело випромінювання, для просвітлювання сумок, пристроїв. В нас було використано нещодавно в аеропорту. Також є локалізатори, ручні маніпулятори, є пристрої, яку надають безпеку в нашій роботі, - розповів заступник начальника відділу вибухотехнічної служби Нацполіції Львівщини Василь Матвій.

Також прикордонники представили свою техніку, якою забезпечують доїзд військовиків до необхідного місця призначення в умовах бойових дій.

4-го класу броня, 330 кінських сил, 8 передач, повнопривідна, має лебідку, в брод вона може мати 1.10 м без підготовки. Для перевозки персоналу її цілком хватає, - зазначив технік-водій Семен Мельничук. 

Загалом на виставці були присутні представники поліції, пожежники, нацгвардійці, медики та кінологи. 

 

Читайте також
Українці однозначно дадуть відсіч: львів'яни про можливу війну (відео) Українці однозначно дадуть відсіч: львів'яни про можливу війну (відео)
Постачання зброї в Україну та збройний конфлікт на Сході держави змушують українців готуватися до всіх можливих сценаріїв.
Loading...
Load next