У Львові висадили іменні дерева: до акції долучилась співачка Оксана Муха (відео)

У Львові висадили іменні дерева: до акції долучилась співачка Оксана Муха (відео)


У Львові висадили іменні дерева. Зокрема, до акції з озеленення долучилася і знана співачка Оксана Муха, яка у центрі міста висадила липу. Розповідає, що для неї особисто дерева відіграють важливу роль у підтримці душевної рівноваги та спокою.

«Мені приємно саме місце, бо дивіться звідси видно церкву святого Андрія, мій дідусь Андрій. І для мене це дуже дорога церква. Мені дуже приємно, що це дерево родини. Це вже знаєте так назавжди, сподіваюся, що воно гарно приживеться, - розповідає Оксана Муха.

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

Іменне дерево посадили й поблизу Гарнізонного храму. Настоятель отець Тарас вважає, ці зелені насадження об’єднуватимуть нас з майбутніми поколіннями. Тому священник він разом з іншими військовими капеланами вже неодноразово брали участь у подібних ініціативах.

Це є перше дерево таке іменне. Хоча ми вже маємо, напевно, кілька тисяч дерев, які ми висаджували разом з військовими капеланами впродовж кількох останніх років. Останні раз це було перед карантином. Власне, коли карантин розпочинався ми висадили кілька тисяч дерев в одному з лісництв, -  повідомляє о. Тарас настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла.

 Додамо, що цієї суботи у Стрийському парку активісти посадили майже 400 дерев. Серед яких клени, липи, сосни, буки та інші. Але родзинкою цієї зони стало дерево ліквідамбр, якого ще немає в інших в парках міста. Озеленили Львів і на ще одній локації.


В суботу в нас була вже акція, коли ми висаджували сад здоров’я у Львові на території лікарні швидкої допомоги. І там така ситуація була, коли одне дерево садив посол Республіки Хорватії  й мер нашого міста, студенти й спортсмени, журналісти і священники. Тоюто ми закликаємо усіх небайдужих людей, до висаджування дерев, - наголошує Ігор Дулін, голова ГО «Добро.Дій»

 30-го жовтня, у цю суботу, у Львові та області планується ще більш масштабна акція з висадки дерев в межах глобальної ініціативи «Озеленення планети». Організатори кажуть: працюватимуть на кількох локаціях, щоб дотриматися усіх необхідних карантинних вимог.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Проект "Мішечок": у Львові школярі виготовили рекордну кількість екоторбинок (відео) Проект "Мішечок": у Львові школярі виготовили рекордну кількість екоторбинок (відео)
Однотонні та стримані або ж яскраві та веселі. Учні однієї із львівських шкіл долучилися до Всеукраїнського проєкт "Мішечок" та виготовили рекордну кількість екоторбинок.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next