В одному з медзакладів Львівщини відкрили реабілітаційне відділення для українських захисників (відео)

В одному з медзакладів Львівщини відкрили реабілітаційне відділення для українських захисників (відео)

5 оновлених тематичних палат з муралами, мотиваційними цитатами та всім необхідним технічним оснащенням відкрили для українських захисників та захисниць.

Важлива не лише медична допомога, але й умови, в яких її отримують. Для українських захисників та захисниць відремонтували та оновили реабілітаційне відділення. Відтак, 5 тематичних палат відкрили в одному з медзакладів на Львівщині.
 

Це відкриття оновленої частини реабілітаційного відділення на базі якого в середньому в рік проходить лікування близько 500 наших пацієнтів. Тільки в одному відділенні. Ми маємо 4 різних реабілітаційних відділення, фізичної реабілітації, психологічної реабілітації та це одна з частин тут відремонтована, — розповідає генеральний директор медзакладу Максим Прокопенко.
 

Приємно вражена такими оновленнями пацієнтка цього відділення Дар’я. За 6 років вона побувала в найгарячіших точках на Сході України, де не завжди знаходилась в найкращих умовах.
 

Я тут буквально тільки подала документи. Умови чудові. То на мою думку дуже важливо. Особливо коли військовий приїжджає звідти. У нього там будь-яка травма пов’язана або з захистом, або якщо це десь тут сталося, то такі умови ну вони впливають на покращення здоров’я.Ті умови, в яких знаходяться військові там вони не завжди найкращі. Я бачу тут і книги є, стиль то взагалі супер. Він зараз в тему, — пояснює сержант мотопіхотного батальйону Дар’я Цуканова.


До слова, кожна з оновлених палат має тематичні мурали на стінах, санвузли, необхідне технічне оснащення, побутову техніку, холодильники, телевізори, засоби гігієни тощо.
 

Поступають звичайно з різними пораненнями. І не тільки військовослужбовці, а й евакуйовані та це поранення осколкові, це мінно-вибухові травми, це контузії. Психологічний стан так само їхній є різний і вони всі потребують звичайно психологічної допомоги, крім фізичної реабілітації так само ми з ними займаємось і психологічною допомогою, — зазначає Максим Прокопенко.
 

Зазначимо, що у відділенні є 10 палат. Наразі оновлено лише 5, в яких може знаходитись 18 пацієнтів. Надалі планують відремонтувати другу частину. Додамо, що облаштувати їх допомогли небайдужі меценати та благодійники.
 

Плануємо до кінця року звичайно зробити й другу частину палат. Сподіваємось, що до підтримки долучаться й інші бізнесмени, які так чи інакше вже підтримують Україну в різній формі. І ми теж просимо в різній формі підтримати цю ініціативу. Потім формуючи такий другий етап проєкту, це профорієнтаційна робота, щоб хлопці могли змінити професію, якщо їм це потрібно і навіть хочемо взяти на себе такий маленький обов’язок допомогти їм знайти нові робочі місця, — зауважує голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк.
 

Зазначимо, що у вже завершеному відділенні зможуть отримувати допомогу пів сотні українських захисників. Перший етап проєкту обійшовся майже у 1 млн грн.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next