Львівська міськрада виділила 75 млн грн на проєкти, які оберуть львів'яни

Львівська міськрада виділила 75 млн грн на проєкти, які оберуть львів'яни
Львівська міськрада виділила 75 млн грн, що дозволить реалізувати орієнтовно 8 великих та 100 малих проєктів упродовж наступного року

230 проєктів різних галузей та з різними бюджетами. У Львові стартувало голосування за найкращі проєкти Громадського бюджету. Тут і медицина, і освіта, і звісно ж екологічна сфера життя Львівської МТГ. Кожен боротиметься за фінансування своєї ідеї. Приміром, ліцей «Львівський» подається уже третій рік поспіль. 

Два попередні роки ми перемогли у всіх проєктах. Перший рік ми подавали це оновлення шкільного кафе, шкільної їдальні. Ми виграли і все було реалізовано минулого року. Тоді ми вже мали два проєкти, малий і великий. Це була комп'ютерна лабораторія і другий великий - це стадіон, розповів директор ліцею Андрій Закалюк.

Цього ж року освітній заклад подався на конкурс одразу з великим та малим проєктами.

Лабораторією школярі тут дуже активно користуються, а от створення нового стадіону ще в процесі. Ми маємо таке бажання стосовно великого проєкту - створити відпочинково-освітній простір у внутрішньому дворі школи, з зеленню, з гірками для скейтів, з відкритим кафе. І він, власне, має бути відкритим не лише для школи, а й для мешканців. А малий проєкт - це природнича лабораторія. Це комплекс кабінетів хімії та біології, - додає директор.  

В освітньому закладі сподіваються, що вдасться зібрати необхідну кількість голосів для перемоги, а відтак і реалізації задуманого. Водночас у мерії запевняють: кількість заявок майже така, як і торік. При цьому другий рік поспіль до конкурсу долучаються й населені пункти Львівської територіальної громади. До слова, цьогоріч на реалізацію проєктів Громадського бюджету в мерії виділили  75 млн грн. 

Цьогоріч є більше коштів і можемо говорити, що буде більше проєктів реалізовано. Орієнтуємось що це буде близько 100 проєктів, які будуть підтримані. Кожен мешканець міста може проголосувати, нагадаю, лише двічі. За один великий і за один малий проєкт, - розповів директор департаменту міської агломерації Львівської міськради Юрій Лукашевський.

Як і минулого року більша конкуренція - серед великих проєктів. Адже оберуть лише 8 найкращих. Голосування триватиме до 15-го листопада на офіційній сторінці  сайту Громадський бюджет, авторизувавшись за допомогою BankID або електронно-цифрового підпису. 

Мешканці Львова, які офіційно зареєстровані на території ТГ вони будуть голосувати онлайн. Натомість ті люди, які не зареєстровані у Львові, але офіційно працюють, навчаються, внутрішньопереміщені особи, або були народжені чи володіють нерухомістю у Львові, для них залишається можливість проголосувати в ЦНАПі за попереднім записом, - поділився начальник відділу розвитку мікрогромад та громадських ініціатив Львівської міськради Орест Файфурка.

Буквально за кілька годин від старту голосування свій голос встигли віддати понад 10 тис. жителів Львівської МТГ.

Відео: ПравдаТут Львів

Ярина Самарик -  pravdatutnews.com

Читайте також
Безвісти зниклу львів'янку знайшли на дні Алтайських озер (фото) Безвісти зниклу львів'янку знайшли на дні Алтайських озер (фото)
Зниклу напередодні 19-річну львів’янку Анастасію Стахів знайшли мертвою. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Пошуково-рятувальна волонтерська асоціація Sarva.
У Львові вперше в Україні успішно провели унікальну операцію із пересадки легень (відео) У Львові вперше в Україні успішно провели унікальну операцію із пересадки легень (відео)
Львів’янина, якому вперше в Україні успішно пересадили легені, нині виписали з міської лікарні швидкої допомоги. 56-річний Віктор Бабій хворів на бульозну емфізему легень більше ніж 10 років, три з яких він був кисневозалежним. Через це чоловік практично не виходив з дому.
Київського чиновника спіймали у Львові на хабарі 10 тисяч доларів (фото) Київського чиновника спіймали у Львові на хабарі 10 тисяч доларів (фото)
Чиновник Київської ОДА вимагав у підприємця 10 000 доларів США за сприяння у проведенні перевірки.
Loading...
Load next