Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)

Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)
На тлі нової хвилі ковіду львів’ян закликають імунізуватися бустерною дозою.

У Львові триває імунізація бустерною дозою від коронавірусу. Найперших закликають вакцинуватися людей із групи ризику: лікарів, освітян та людей з пониженим імунітетом. Для зручності працівників навчальних закладів пункти вакцинації відкрили на території декількох львівських шкіл. У 91 школі Львова освітяни бустерною дозою вакцинуються охоче, каже заступниця директора з навчально-виховної роботи Марія Костик.
 

В нашій школі є вакциновані двома дозами вакцини всі працівники нашої школи — це є 118 працівників. І зараз на 3 дозу вакцинації і вчителі і всі інші працівники школи йдуть згідно з графіком, тому, щоб вакцинувалась не всі в один час. Сьогодні, бачте є активні відвідувачі, тому, що люди є свідомі всі розуміють, в який час ми всі живемо, — розповідає заступниця директора з навчально-виховної роботи СЗШ №91 Марія Костик.
 

Попередні рази два вакцинувався вакциною Пфайзер, тут зараз мені сказали, що та бустерна третя доза теж Пфайзер. Якщо 1 раз навіть знаєте було там як вкололи то десь таке, як комарик би ніби вкусив, то тут абсолютно зараз ніякого відчуття, нічого такого страшного немає, — ділиться враженнями вчитель трудового навчання СЗШ №91 Петро Темник.
 

Лікарі кажуть: вакцинація бустерною дозою відбувається активно. І нагадують: вакцинація не гарантує того, що коронавірус вас не вразить, натомість вона значно полегшить перебіг хвороби.
 

Люди охоче йдуть. Питаємо ми тих, хто вакцинувались вже 1, 2 дозами в тому проміжку після вакцинації практично не хворіли. І якщо є поодинокі випадки хвороби, то проходять легко, протікає зовсім легко без госпіталізації, без ускладнень, — зазначає лікарка вакцинальної бригади Наталія Артюшенко.
 

До слова, кількість хворих на Львівщині стрімко зростає, проте більшість заражених не потребують стаціонарного лікування.
 

Новий штам коронавірусу він є дякувати Богу, більш такий простіший. Не настільки складний, як попередній. Проте він дуже вражає широкі маси, — зауважує заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.
 

І попри те, що перебіг недуги зазвичай легкий, заразитися ним значно легше. Внаслідок цього кількість хворих дітей значно зростає.
 

Продовжує залишатись тривожним той факт те, що ми маємо велику кількість госпіталізованих діточок. Станом на сьогодні понад 180 дітей, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, — пояснює директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.
 

Важливо, що штам коронавірусу «Омікрон» вражає дітей набагато частіше, ніж людей віком 60+. Тому батькам нагадують, що носіння масок дітьми в громадських місцях також обов’язкове!

 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео) Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео)
Львівщина впродовж останніх декількох днів лідирує серед інших областей за кількістю хворих на ковід.
«Омікрон» масово вражає львів'ян (відео) «Омікрон» масово вражає львів'ян (відео)
У стаціонарі 1-го ТМО Львова перебуває 451 пацієнт з коронавірусом, 87 з них – діти.
У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео) У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео)
Люди займають чергу ще з ранку, але все одно простоюють на вулиці майже годину, допоки в них зберуть біоматеріали на аналіз.
Loading...
Load next