У львівському музеї народної архітектури та побуту відбулася унікальна виставка нашого краю (відео)

У львівському музеї народної архітектури та побуту відбулася унікальна виставка нашого краю (відео)
Цілий культурний пласт історії нашого краю можна побачити на виставці, організованою музеєм народної архітектури й побуту у Львові.

Зокрема тут представлені макети будинків, побутові речі та інші артефакти, що допоможуть відвідувачам дізнатися більше про традиції пращурів та різноманіття  етнічних груп, що проживали у нашій державі. Фахівці представили й унікальні фаянсові тарілки, якими свого часу прикрашали помешкання. Представники музею кажуть, що ці, здавалося б, звичайні побутові речі насправді передають настрій того часу.

Перед Першою світовою війною були дуже поширені такі військові, мілітарні напрями. І саме продукти цієї фабрики мали зображення військових тем і це перша тарілка, яку я купила. Вона й започаткувала нашу колекцію, - розповіла старша наукова співробітниця музею народної архітектури й побуту ім. Климентія Шептицького Надія Боренько.

Загалом у фонді музею зберігаються понад 550 тарілок, а у загальному тут нараховують близько 20 тисяч експонатів, які з часом розширення зони музею поступово виставлятимуть на показ.   

Фото: музей народної архітектури й побуту ім. Климентія Шептицького

Гончарства, кераміки, церковний інвентар, предмети зі скла: отже, дуже широкий спектр - речі домашнього побуту, вироби з дерева, ткацтва, текстилю. Все чим могла жити, побутувати й зацікавитися людина у своєму житті. На те й спрямована робота, - поділився головний зберігач фондів музею народної архітектури й побуту ім. Климентія Шептицького Руслан Сірий.

Найдавніші експонати тут датуються 15 століттям. Частину з них зараз можна побачити на виставці у Пороховій вежі. Раніше людей тут було набагато більше, однак з огляду на ситуацію в області відвідувачів поменшало. Та й щоб потрапити на виставку слід зважати на правила, що передбачає статус «червоної» ковід-зони. 

Оскільки зараз у світі така ситуація, то менше людей, а взагалі - це місце є дуже популярним, як серед туристів, так і серед місцевих. Але для того, щоб потрапити на виставку треба мати 2 вакцинації, тобто пройти повну вакцинацію, - проінформувала працівниця рецепції Ольга Макарова.

Триватиме ця виставка до 30-го листопада. Після цього їх можна буде знов побачити вже на території музею народної архітектури й побуту у Шевченківському гаю.

Відео: ПравдаТут Львів

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
До дня незалежності у Львові запрацювала виставка під назвою "Символи незалежності" До дня незалежності у Львові запрацювала виставка під назвою "Символи незалежності"
Від справжньої стрілецької зброї до особистих речей відомих політиків. У Львівському історичному музеї запрацювала виставка під назвою "Символи незалежності". У експозиції представлені понад 200 пам’яток з 25-ти фондових збірок, серед яких чимало унікальних атрибутів.
Культурна столиця України: музеї Львова, які неодмінно варто відвідати (відео) Культурна столиця України: музеї Львова, які неодмінно варто відвідати (відео)
Культурна столиця, а відтак і місце, де зосереджено чимало пам’яток, об’єктів та різноманітних локацій. Усе це про Львів, де лише в межах міста можна відвідати десятки кардинально різних галерей, сховищ, експозицій.
Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео) Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео)
Танцювальні колективи з усієї України, а також Туреччини та Чорногорії завітали до Львова.
Loading...
Load next