Перші 100 км: як підготуватись до ультрамарафону? Поради українського рекордсмена Миколи Тарана (відео)

Перші 100 км: як підготуватись до ультрамарафону? Поради українського рекордсмена Миколи Тарана (відео)
Прикарпатець Микола Таран – рекордсмен та ультрамарафонець. Пробіг 100 км на найстарішому ультрамарафоні в Україні.

Прикарпатець Микола Таран приїхав до Львова на свій черговий забіг "Марафон Нова пошта". Тут він буде пейсити учасників. У Львові марафонську дистанцію ще не біг.

Пейсер — це досвічений бігун, який виходить на старт, щоб не тільки самому пробігти дистанцію, а допомогти іншим бігунам добігти від старту до фінішу визначеним часом. В нас є така яскрава форма, і нас всі бачать. Біжимо з прапорцями, або кульками. І всі хто хочуть пробігти, наприклад 3.45 - стають біля мене або 4 ще біля когось. Ми як поводирі, — пояснює ультрамарафонець Микола Таран.

На рахунку хлопця 20 марафонів, одна дистанція 50 кілометрів та дві по 73. А скільки півмарафонів — вже збився з рахунку. У жовтні він додав до свого списку ще сотню кілометрів в Одесі. На найстарішому ультрамарафоні України. До нього готувався три місяці.

Потрібно в тиждень пробігати 100-150 км. Обов’язково. Щоб набігати цей кілометраж. Потрібен 8-годинний сон. Потрібно змінити харчування — їсти легку їжу, - наголошує Микола Таран.

Крім бігових тренувань двічі на день ще силові вправи у залі. Це дало Миколі бажаний результат під час забігу.

Мені було класно. Я дуже собою задоволений, бо готувався так, як потрібно. Я полюбив ранки, полюбив зранку прокидатись в 5-ій, 6-ій - годині йти бігати, ввечері знову йти бігати. До 50-го кілометру я так навалював. Я йшов у лідерах, і це мене настільки мотивувало, — розповідає Микола Таран.

На 85-ому кілометрі вже опівночі хлопець звернув не в той поворот, і щоб завершити дистанцію пробіг зайві 15 км.

В мене якраз ці 15 км були дуже важкі. А останні 10 км ще важчі. Але якось я фінішував і досить непогано — 21-ий. Враховуючи зайвий кілометраж, — додає Микола Таран.

Зараз біговий сезон завершується, але якщо ви дуже хочете почати бігати ще до кінця року, то шукайте кросівки, вдягайтесь так, ніби на дворі на 10 градусів тепліше ніж є насправді та виходьте на пробіжку.

Регулярно бігати. Головне хоча б три рази в тиждень по 3-4 км легким темпом у своє задоволення. Не гнатися, — радить Микола Таран.

У неділю у Львові відбудеться Марафон. Щоправда, через карантинні обмеження в онлайн режимі. Львівські бігові клуби організували в місті дві точки для його проведення: один на вулиці Торф'яній, 8А, а другий на Арені Львів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові на вихідних через півмарафон перекириють десятки вулиць: перелік У Львові на вихідних через півмарафон перекириють десятки вулиць: перелік
На вихідних, 26 та 27 червня у Львові проходитиме півмарафон. Для безпеки учасників забігу низку вулиць перекриють для руху транспорту.
Не добіг 200 метрів: у Львові під час напівмарафону помер 23-річний хлопець (фото) Не добіг 200 метрів: у Львові під час напівмарафону помер 23-річний хлопець (фото)
За попередніми даними бігун не був аматором - хлопець неодноразово брав участь у схожих змаганнях в інших українських містах.
Переплив Ла-Манш: львів'янин Віталій Ступак підкорив протоку на честь 30-річчя незалежності України (відео) Переплив Ла-Манш: львів'янин Віталій Ступак підкорив протоку на честь 30-річчя незалежності України (відео)
Львів’янин Віталій Ступак переплив протоку Ла-Манш. Спортсмен-аматор подолав понад 56 кілометрів за 14 годин.
Loading...
Load next