Отруєння собак: як вберегти свого улюбленця від отрути? (відео)

Отруєння собак: як вберегти свого улюбленця від отрути? (відео)
Зловмисники домішують отруту в їжу та залишають на маршрутах, де зазвичай вигулюють хвостатих.

У Львові знову почали фіксувати випадки навмисного отруєння собак у парках Львова. Зокрема на Сихові внаслідок таких дій живодерів помер не один чотирилапий. Місцеві розповідають, що вже 5 років поспіль в осінньо-зимовий період собаки починають масово труїтися під час прогулянок місцевим парком і не завжди улюбленця вдається врятувати.

Найбільше випадків зареєстрували в районі вулиці Освицької. Люди підозрюють у  розповсюдженні отрути місцеву мешканку, яку застали під час того, як вона у гумових рукавичках залишала біля під’їздів м’ясні смаколики.


Вона взагалі неприємно ставиться не тільки до собак, але й до котів та будь-якої живності. Одного разу вона мені сказала, що мій пес не має права ходити по тротуару. Я здивувався й сказав "А що, він має літати?", — поділився враженнями місцевий житель Олег Воскобойник.
 

З цією інформацією власники собак, що стали жертвами отруйного гостинця звернулися до правоохоронців.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею "жорстоке поводження з тваринами". Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі терміном до 3-х років. Досудове розслідування триває, — заявила речниця ГУ Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

 

Ветеринари розповідають: якщо після або під час прогулянки ви спостерігаєте у вашого собаки апатичну поведінку, блювоту або діарею, то це перші симптоми отруєння і слід негайно телефонувати до лікаря.

Симптоми проявляються дуже швидко, до 20-ти хвилин може наступити смерть тварини. Тому потрібно розуміти, де найближча клініка там, де ви гуляєте. Якщо це парк, то орієнтовна зона куди ви зможете зайти протягом 15-20 хвилин.


Найчастіше, що розкидають й чим труять собак, то це ізоніазид — таблетки від туберкульозу. Специфічним антидотом є вітамін В6. Після отруєння треба просто проконсультуватися з будь-яким ветеринаром, — розповідає ветеринар ЛКП «ЛЕВ» Андрій Кнігініцький.

Додамо, що з 8 листопада посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Ввели такі терміни у законі як «каліцтво» та «тілесне ушкодження тварини», щоб розмежувати кримінальну та адміністративну відповідальності. До того ж правоохоронці тепер мають право тимчасово вилучати або повністю конфіскувати улюбленця у недобросовісного власника. А ще обов’язково проводитимуть експертизу задля виявлення причин смерті тварини.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
На вулицях Львова догхантери труять собак (відео) На вулицях Львова догхантери труять собак (відео)
Існують препарати, від яких тварина може померти, лише вдихнувши. Тож чи не єдине розв'язання проблеми – заборона їх продажу без рецепту.
Бліду поганку переплутали з сироїжкою: у Львові троє людей опинились в лікарні після отруєння грибами (відео) Бліду поганку переплутали з сироїжкою: у Львові троє людей опинились в лікарні після отруєння грибами (відео)
Через отруєння грибами двоє львів’ян перебувають у реанімації у важкому стані, ще одна жінка має задовільний. Лікування одного пацієнта з таким отруєнням обходиться до 250 тисяч гривень.
Незаконна торгівля у Львові: боротьба зі стихійними ринками (відео) Незаконна торгівля у Львові: боротьба зі стихійними ринками (відео)
На Західному об’їзді Львова у районі Підрясне підприємці влаштували стихійний ринок.
Loading...
Load next